THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия дебют на Udåd

Първи сингъл от предстоящия дебют на Udåd

Новосъздаденият норвежки блек метъл проект Udåd разкри първи сингъл от предстоящия си едноименен дебютен запис, „Udåd“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 15-ти март чрез лейбъла Peaceville Records, като предварителните поръчки вече са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/3wKhtWj.

Udåd е новото отроче на Thomas Eriksen от настоящите норвежки блек метъл майстори Mork. Тъй като основната му група еволюира все повече в сложни и сложно текстурирани настроения и атмосфери и след като се замисля в даден момент върху първия албум на Mork ‘Isebakke’, това започва да служи като рамка за  нов кораб, движещ се около идеята за  преследването на чистия блек метъл мрак. Eriksen навлиза  дълбоко в този поток от влияние, за да създаде донякъде антитеза на съвременния Mork, с нещо напълно „некро“ в мотивите и изпълнението. Непретенциозно изследване на бруталната реалност на смъртта и липсата на смисъл в живота.

С напълно оголен и студен подход, напомнящ за завладяващите, тъмнични звукозаписи от процъфтяващото блек метъл движение от началото на 90-те, това е изследване на абсолютната и безмилостна тъмнина, за оскъдно и примитивно пътуване през умствената бездна на  чувството за суровост. Влиянието за този едноименен опус идва и извън сферата на метъла, след като музикантът се запознава с произведенията на оператора Jørg Buttgereit, по-специално „Der Todesking“, и с неговото изкуство, базирано на суровите и грозни истини, които човечеството разкрива в своята плът. Следователно Udåd е „Der Todesking“ на Eriksen.

Изпълненията и инженерните задължения са ръководени от самия Eriksen в Atomen Studios в Halden, Норвегия, с мастеринг, извършен от Jack Control в Enormous Door (Darkthrone, Mork).

 

Съдържание:
1.Den Evindelige Ende
2.Bakenfor Urskogens Utkant
3.Avgudsdyrker
4.Blodnatten
5.Den Virkelige Apokryf
6.Vondskapens Triumf
7.Kald Iver
8.Antropofagens

 

 

Чуйте сингъла „Avgudsdyrker“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.