THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Metaphysical Engines Approaching the Event Horizon“, новият албум на HADIT

Чуйте „Metaphysical Engines Approaching the Event Horizon“, новият албум на HADIT

Италианската блек/дет метъл банда HADIT издаде втория си дългосвирещ албум, „Metaphysical Engines Approaching the Event Horizon“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла I, Voidhanger Records, като може да бъде открито в дигитален формат и на физически носител – лимитиран тираж дискове и плочи.
Записите, смесването и мастерирането са дело на Gabriele Gramaglia (G.G.)
.
Обложката е творба на Raffaele Salzillo
, като дизайнът е на Francesco Gemelli.

„Metaphysical Engines Approaching The Event Horizon“ е вторият пълнометражен албум на HADIT, сега в съюз с I, Voidhanger Records.
По повод предишните си творби италианската банда вече беше демонстрирала способността си да приспособява стилистичните характеристики на дет метъла към собствените си творчески нужди, без да се отказва от тежестта и звуковото варварство, които характеризират жанра. В тази нова творба,  HADIT правят още повече и го правят по-добре, натискайки ускорителя на хипнотичните и космически компоненти на звука, за да обогатят сложните и непредвидими хармонични конструкции.

Подсилени от масивната продукция на Gabriele Gramaglia (Cosmic Putrefaction, Vertebra Atlantis), който свири на бас, китара и синтезатор в албума заедно с историческите членове Xn (основни китари, вокали) и Fulgŭrātŏr (барабани), песните в „Metaphysical Engines Approaching Хоризонтът на събитията“ разказват по почти кинематографичен начин апокалиптични сценарии за  смърт и опустошение, където съществуването е само странична нотка върху безкрайното платно на времето и пространството, черно като забрава. Плетеницата от фантастичните рифове на Xn и мощните барабани на Fulgŭrātŏr е смазваща и достига епични висоти в дългите космически дисертации на „Screaming From The Throat Of A Reversed Light Being“ и „Del Tramonto Sul Nulla, Dove Fuoco Diventa Cielo“, със сигурност сред ключовите парчета от албума.

За HADIT това е още едно страхотно доказателство за майсторство и преди всичко за силна идентичност, рядка стока в днешното застояло блато на дет/блек метъла.

 

 

Съдържание:
1.Becoming the Light Eternally Driving on the Photon Sphere 05:03
2.Interstellar Medium’s Rhapsody 04:11
3.Three Ways of Death After Gravitational Collapse 06:49
4.Screaming from the Throat of a Reversed Light Being 07:09
5.Find Your Death, Cosmic Wreckage 05:07
6.Blood and Gods Know Where Weakness Is 05:16
7.The Eternals’ Dream Out of Time and Frames 05:35
8.Del tramonto sul nulla, dove fuoco diventa Cielo 08:41

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.