THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на SELBST

Нов сингъл от предстоящия албум на SELBST

„Despondency Chord Progressions“, последният шедьовър на латиноамериканската блек метъл банда SELBST, ще бъде издаден на 19-ти април. Частично записан в студиото с много подходящо име –   Unpleasant Records в Сантяго, Чили, новият албум се състои от седем динамични композиции, които съчетават интроспекция и агресия с променящо съзнанието усещане за мелодичност.  Като още една апетитна хапка преди издаването на албума, SELBST сега разкрива второ ново парче от предстоящия дългосвирещ албум.

„When True Loneliness is Experienced“ носи масивен  и хипнотично завладяващ блек метъл звуков пейзаж, демонстриращ артистичната виртуозност на главния композитор N. Парчето постепенно нараства в интензивност, от   тъжни китарни мелодии до кристални вокали, подобни на песнопение, енергични рифове и гръмотевично барабанене.

 

Слушайте тук:

 

N споделя за песента:
„Не можех да си спомня точния момент, когато започнах да развивам парчето, защото за мен композицията е много постепенен процес. Мисля, че всичко започна с основния риф от интрото. Тогава бях много вдъхновен от групата CAMEL, класика. Не се опитвах умишлено да копирам нещо от тях, но си спомням, че бях дълбоко докоснат от тези китарни солови тонове. Китарата е много вълшебен инструмент за мен; просто я обичам и ми се иска да мога да правя толкова повече с нея,  така че за мен свиренето може да предизвика всякакви чувства, много размисъл. Ето защо интрото на тази песен е много уникално в сравнение с останалите парчета от албума и с цялостното усещане на песента. Музика ви позволява да си играете с настроения и усещания чрез манипулиране на темпа, интензитети, настройки, акорди… И това е нещо, което с моите ограничени познания имам удоволствието да изобразя.

Двете предварително пуснати песни със сигурност показват голяма част от това, което се съдържа в албума, но не и неговата цялост. Поех повече вокални рискове, дори постигнах неща, които никога преди не съм смятал за възможни, както в предишния ми албум, където трябваше да поканя някой да изпее определени части. Интересно е, че тези, които слушат този албум, познавайки предишната ми работа, може да почувстват, че са израствали и узрявали музикално с мен. Музиката е постоянен процес на учене и развитие и понякога артистите не са много склонни да я прегърнат.“

Лирично, „When True Loneliness is Experienced“ резонира с отдавна установената меланхолична естетика на групата, както N пояснява: „Всички ние се раждаме и умираме сами. И през голяма част от живота си много от нас наистина ще бъдат сами за дълги периоди от време. Но с това имам предвид много повече от просто моментна или случайна физическа самота; тук имам предвид усещането да бъдеш толкова страшно и горчиво сам, че колкото и хора да имаш около себе си, никога не се чувстваш истински отразен в никого, което само изолира и подхранва самопрезрението ти. И това се дължи на собствената ти отчуждена природа, която не позволяват ви да почувствате дълбока и изпълнена с надежда близост.“

В допълнение, потопете се в по-рано издадената песен от албума, „Chant Of Self Confrontation“, достъпна тук с придружаващото видео:

 

 

„Despondency Chord Progressions“ ще бъде издаден на CD, винил, касета и в дигитален формат на 19-ти април, чрез лейбъла Debemur Morti Productions, като предварителните поръчки са стартирани на адрес: https://www.debemur-morti.com.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.