THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на INSECT ARK

Първи сингъл от предстоящия албум на INSECT ARK

INSECT ARK, с участието на Dana Schechter (SWANS) и Tim Wyskida (KHANATE), издават новия си албум, „Raw Blood Singing“, на 7-ми юни. Във външните царства на авантгардния-метъл, психеделичния дуум и експерименталния готик, INSECT ARK яростно отказва атрибутите на простата жанрова категоризация.

Албумът е миксиран от Colin Marston (KRALLICE, GORGUTS) и мастериран от James Plotkin (ISIS, JESU). Colin Marston и Ville Leppilahti (ORANSSI PAZUZU) допринасят за записа като гост-музиканти. Фотографията на корицата е от Chris Friel, като  дизайнът на оформлението е осъществено с любезното съдействие на Dana Schechter.

 

Списък с песни:

01. Birth of a Black Diamond
02. The Frozen Lake
03. Youth Body Swayed
04. Cleaven Hearted
05. The Hands
06. Psychological Jackal
07. Inverted Whirlpool
08. Ascension

 

Schechter и Wyskida, които деконструираха и преосмислиха INSECT ARK в навечерието на новия албум, разкриват предварителен поглед към албума  „Raw Blood Singing“  със сингъла  „Youth Body Swayed“. Забележителна промяна за групата е решението да добавят вокалите на Schechter към музиката, като предишните издания на INSECT ARK бяха изцяло инструментални.

Слушайте сингъла „Youth Body Swayed“ по-долу:

 

„Прегръщането на еволюцията и безстрашното изследване са основните инстинкти на INSECT ARK“, споделя Schechter. „Писането на албума предизвика пробуждане. Именно в тази вдъхновена среда се опитах да пея отново след 10-годишна пауза. Насърчена от Тим, нашия мениджър, и в други сътрудничества като записите на вокали в „The Beggar“ на SWANS – за моя изненада, беше страхотно да пея отново. Чувствах се сякаш изпълзях от дълбока пещера след зимен сън, примигвайки неловко на ярката и неудобна светлина на пролетта.“

Wyskida обяснява как се е присъединил към Schechter за постоянно в INSECT ARK: „Малко след като Дана ме помоли да свиря на концерти с INSECT ARK през 2022 г., тя ме попита дали бих искал да свиря в новия албум. Очаквах да възпроизвеждам предимно  вече съществуващи идеи. Започнахме да дълбаем във въображението си и това се превърна в пълноценно сътрудничество, като повечето от оригиналните идеи и аранжименти бяха напълно преработени. Прекарахме по-голямата част от годината, работейки върху музиката, ежедневно. Според мен резултатът е невероятно мощен.“

През осемте песни INSECT ARK изплита пищен, мрачен, необятен и експанзивен пейзаж, докато се движи от шепот на синтезатор към чудовищна стена от звук чрез блестящото свирене на стоманата в скута на Schechter, дяволската работа на баса и огромната, изгаряща сила на барабаните на Wyskida.

Следете групата във Facebook и Instagram.

„Raw Blood Singing“ ще бъде издаден на CD, винил и дигитално на 7-ми  юни чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Специално проектирани тениски също ще бъдат налични. Възможни са предварителни поръчки чрезмагазините на лейбъла в  ЕС, САЩ и Bandcamp. Посетете следния адрес, за да разгледате наличностите: https://bit.ly/3PyaNkN.

Шоуто във връзка с издаването на  „Raw Blood Singing“ ще бъде премиерата на живо на новите песни, което ще се проведе в Берлин (Германия) в Neue Zukunft на 7-ми юни. Този концерт също така е първият концерт на  групата на живо, разширена в трио, с добавянето на базираната в Берлин Lynn Wright на lap steel и електрически китари. Билетите влизат в продажба  днес 14:00 централноевропейско време (тук)!

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.