THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

КVAEN се присъединява към лейбъла Metal Blade Records

КVAEN се присъединява към лейбъла Metal Blade Records

KVAEN – блек метъл проект от северните части на Швеция, воден от китариста и вокалист Jacob Björnfot, се готви да издаде своя трети дългосвирещ албум, „The Formless Fires“, на 21-ви юни чрез лейбъла Metal Blade Records.

ТУК можете да изгледате краткото  съобщение  на Jacob Björnfot  във връзка с присъединяването към лейбъла (може да се чуе кратък откъс от заглавното парче в новия албум).

Дебютният дългосвирещ албум на Kvaen – „The Funeral Pyre“, бе издаден в ранните месеци на 2020-та година. Силно повлиян от традиционния спийд метъл, фолклорната музика, дет метъла и безмилостния блек метъл, албумът получи звездни отзиви и изстреля проекта на сцени в цяла Европа.
През 2022-ра година KVAEN издадоха втория си албум, „The Great Below“, включващ Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), Mike Wead (Mercyful Fate, King Diamond) и Vreth (Finntroll).

Последваха турнета в Швеция (с Manegarm) и Дания, както и участия в няколко фестивала, включително Summer Breeze, Gefle Metal, Tolminator, Dark Easter Metal Meeting и Nordfest Metal Festival.
През есента на 2023-та година, KVAEN поеха на европейско турне с Insomnium в рамките на няколко месеца.„Да свириш пред стотици хора всяка вечер и да получаваш невероятен отзив без съмнение е един от акцентите в историята на KVAEN като концертна единица на живо. Турнето в рамките на пет седмици на моменти се оказваше доста нелеко начинание, но да имаш хора като момчетата от Insomnium и In Mourning , както и целият екип, просто беше отлично. Мислех, че ще бъде по-трудно, но честно казано беше по-лесно от очакваното. Обикновено не излизам толкова много с хора. Живея в средата на абсолютното нищо и нямам нищо друго освен гори и сняг около мен, но прекарах времето на живота си и нямам търпение да се върна отново на пътя с новия албум!“

След турнето Björnfot започва да записва третия си дългосвирещ албум, „The Formless Fires“, като  без съмнение това е най-добрата му работа до момента. Очаквайте повече подробности, както и първия сингъл и  предварителните поръчки, които ще стартират скоро!

 

 

 

 

Студиен състав на KVAEN:
Jacob Björnfot – всички инструменти и вокали

Концертен състав на KVAEN:
Jacob Björnfot – вокали и китари
Kristian Gustavsson – китари
Rasmus Rova – китари
Per Lindström – бас
Fredrik Andersson – барабани

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/officialkvaen
https://www.instagram.com/officialkvaen
https://www.metalblade.com
https://www.facebook.com/metalbladerecords
https://www.instagram.com/metalbladerecords
https://twitter.com/MetalBlade
https://www.metalblade.com/museum

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.