THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на SRD

Първи сингъл от предстоящия албум на SRD

Словенският блек метъл проект SRD разкри първи сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, ‘Vragvmesiton’ .
Студийното заглавие ще бъде издадено на 19-ти април чрез лейбъла On Parole Productions, като предварителните поръчки вече са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/3TNeR2V.

След четири години мълчание от  последното им издание и само с няколко изпълнения на живо междувременно, Srd създават третото си пълнометражно издание, озаглавено „Vragvmesiton“. Самото име, несъмнено непознато за чужденците, също така не отдава почит и към местните. Идеята на албума засяга темата за  изкушенията и ограниченията на плътта във вражда с разума, но и за трансценденталността на духа – този на хаоса, противопоставен на реда и формата; темата за  Дионисиевото начало  срещу Аполоновото; за отвратеното от фалша противопоставяне на божественото – това, което е познато на всички ни.

Въпреки че основната естетика все още е тази на Srd, музиката и пророческите вокални изказвания все пак предават различно измерение на новия албум. От игри на думи и песнопения до използването на уникален словенски североизточен диалект; без страх от инструментални експерименти, все още  придружен от бавен рокендролен блек метъл. Безопасни пътеки, лежащи върху опасни и непроверени територии, подобни на контрастиращата идея вътре, такива са и естетическите конфликти на  „Vragvmesiton“.

 

 

Съдържание:
1. Kačji mašeljn
2. Môra
3. vragvmesiton
4. Orji
5. Mrtvaški ples
6. Kaštiga

 

 

Чуйте сингъла „Mrtvaški ples“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.