THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Le Bannissement“, новият албум на CANTIQUE LÉPREUX

Чуйте „Le Bannissement“, новият албум на CANTIQUE LÉPREUX

Канадската блек метъл банда CANTIQUE LÉPREUX разкри за свободно слушане предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Le Bannissement“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено на 29-ти март чрез лейбъла Eisenwald.

Ценното бижу на Квебек – CANTIQUE LÉPREUX, се завръща с третия си дългосвирещ албум „Le bannissement“. Това е разказ за самоинициативата, отхвърлянето на обществото и възхвала на природата – проявени в техния характерен стил на въртящи се тремоло-китарни рифове, измъчени писъци и сложна мелодичност.
През последните години групата като основен акт на сцената на Métal Noir Québécois. Музикантите насочват емоционалната сила на блек метъла, носейки в атмосферата ѝ обширни гори, пусти пейзажи, непроходими планини и космически мъки.
Членовете на групата са свързани и с Mêlée des Aurores, Chasse-Galerie, Acédia, Manière Noire, Chaos Catharsis, Forteresse, Délétère и Au-delà des ruines.

„Le bannissement“ разказва за отвличането на младо момиче и болестта, която е натрапена в нея. Опетнена и отхвърлена от онези, които би трябвало да я защитят, тя бяга в дива и неизследвана земя, където непрекъснато се разкъсва на парчета  и след това поправя счупеното като залепва цялостта си парче по парче, със златния шев на познанието и любовта. В тези безброй битки тя прекъсва връзката си с външния свят, преодолява болестта и впоследствие поваля тези, които са превзели най-съкровената ѝ мечта. Чрез прогонване, освобождение…

Албумът представя бушуващ и хипнотичен разказ. Бързите песни увличат слушателя в див лов, устремен към унищожение. Този разказ е интерпретиран с помощта на състава и оборудването на групата на живо, за да се запази яростта на първоначалния замисъл. Този бушуващ водовъртеж, изграден върху примамливи мелодии, показва очарованието на китаристите Blanc Feu и Ascèse към историята на музиката и музикологията. Емоционалната сила на албума произтича не само от обичайните жанрови тропи на блек метъла, но и от строгото величие на ранната музика.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3So2BVX

 

 

Съдържание:
1.Le Ravissement
2.Fuir
3.Rivières Rompues
4.Archétypes
5.Par La Gueule Des Fantômes
6.Le Rêve Primordial
7.Consécration

 

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.