THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на VORGA

Нов сингъл от предстоящия албум на VORGA

Германската блек метъл банда  VORGA разкри нов сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, ‘Beyond the Palest Star’.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 29-ти март чрез лейбъла Transcending Obscurity Records (https://bit.ly/4a5ZzeW).
Обложката е творба на Adam Burke.

Издигайки астрономически висоти с предишния си пълен албум, sci-fi ориентираната блек метъл групата Vorga се завръща с още един озаряващ албум. Немската банда, вече по-мъдра от своя опит, възприема по-директен подход със звук, който е сравнително по-изчистен, но неговата емоционална привлекателност и вълнуващо качество са  подобрени. Освен че са много по-нюансирани, песните са и красиво структурирани, като всяка разказва своя собствена неземна история. Намирайки по-добър израз, музиката е по-свързана и искрена от всякога, с многобройните блестящи мелодии, които се задържат много по-дълго от очакваното. Музиката почти има нежно, натрапчиво качество. Групата разбира, че когато музиката е толкова емоционално богата , изражението вече не трябва да бъде насилствено. Тук има чиста сдържана елегантност, която е несравнима; това е чиста класа. Vorga усвояват напълно своето изкуство в това издание и многократните слушания само ще потвърдят факта, че са измислили още един отличителен албум.

 

Групата разкрива малко повече за замисъла около предстоящия албум:
„Намерението с този запис беше да улови повече от обширната самота на космоса и да внесе повече атмосфера в музиката, като същевременно запази същите чувства на отчаяние и агресия, чути в предишния запис. По-кинематографично изживяване, което натиска по-силно Въпреки че записът отразява редица различни теми като суицидна депресия, религия или състоянието на света, в който живеем, „Beyond the Palest Star“ в крайна сметка е запис за самотата, която всеки чувства в собствената си глава и как всичко това е отразено на фона на нашия отчаян и разбит свят.“

 

 

Съдържание:
1.Voideath 06:35
2.The Sophist 06:43
3.Magical Thinking 06:53
4.The Cataclysm 04:15
5.Tragic Humanity 04:59
6.Fractal Cascade 05:54
7.Terminal 07:47

 

 

Чуйте премиерния сингъл „The Sophist“ по-долу:

 

Състав по време на записите на албума:
Atlas – ритъм китари
Спейса – водещи китари, бас и вокали
Hymir – барабани

 

Настоящ състав на групата:
Atlas – ритъм китари
Спейса – водещи китари и  вокали
Hymir – барабани
Zora – бас и беквокали

 

Последвайте VORGA:
https://www.facebook.com/VorgaBand

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.