THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

DELIRIA представят сингъла „Spellcraft“

DELIRIA представят сингъла „Spellcraft“

Американската атмосферична пост-блек метъл група Deliria представя заглавния сингъл от предстоящото си демо „Spellcraft“.
То ще бъде издадено на плоча и в дигитален формат на 4-ти април, като паралелно с него групата се готви да издаде и втория си дългосвирещ албум, „Phantasm“.

„Spellcraft“ може да бъде открит за поръчка на следния адрес: https://deliriaofficial.bandcamp.com.

 

 

Съдържание:
1.Spellcraft
2.Gemini

 

Чуйте сингъла „Spellcraft“ по-долу:

 

Групата коментира:

„Spellcraft“ бележи първия път, когато музиката на DELIRIA ще бъде чута на винил. Страшно сме развълнувани да предложим това парче и демото като извадка от това, което предстои в новия ни пълнометражен албум „Phantasm“. Тематично, “Spellcraft” ви  пренася в страшна приказка, в която сте превърнати в  нощно създание от горска вещица, докато втората страна, “Gemini”, описва мрачната реалност на мрака и двуличието.
Jade изработи сама рисунката на корицата и сме развълнувани  да пуснем и нови блузи с дизайна.
“Spellcraft” ви смазва с натрапчиви мелодии и мрачни атмосфери, където красотата и мракът създават гоблен от ежедневна мизерия. С всеки болезнен риф и всяка интроспективна лирика, това издание определя нашия спектрален звук.”

 

DELIRIA е емоционална пост – блек метъл група от района на залива на Сан Франциско, създадена през 2017 г. от David Scanlon (DAWN OF OUROBOROS). Като фундаментална критика на съзнанието, групата изработва вариант на обикновения живот в ендогенна меланхолия. Бързо сформираното дуо след присъединяването  на  вокалиста Adam Rupp (KILL THE MESSENGER), открива барабаниста Jared Klein (RIVERS OF NIHIL) за запис на дебютния им албум, „Nausea“.

Вдъхновени от екзистенциалния  страх, измъченото нещастие на Rupp и мрачните мелодии на Scanlon се сливат в мрачен песимизъм и мъгляви сияния. През 2018 г. попълнението на китариста Brent Rockwell (THE UNDYING) и Jade Forsythe (EMBRIUM) осигури състав на живо, като DELIRIA свири заедно с изпълнители като TYR, ULCERATE и THE ZENITH PASSAGE.

Бандата отново влезе в студио през 2020 г., за да запише втория си дългосвирещ албум „Phantasm“. Подкрепени от Andrew Baird (FALLUJAH) на барабаните, DELIRIA разширяват своя меланхоличен подход, този път подчертавайки своите болезнени и окултни аранжименти. Настоящият състав на DELIRIA включва добавянето на барабаниста Brandon Clevenstine (SYMBOLIK). Заедно квинтетът събра ентусиазъм да свири сред феновете на техните главни влияния, като KATATONIA, BLUE ÖYSTER CULT и FIELDS OF THE NEPHILIM.

 

Състав на групата:
Вокали: Adam Rupp (KILL THE MESSENGER)
Китари: David Scanlon (DAWN OF OUROBOROS)
Китари: Brent Rockwell (THE UNDYING)
Бас: Jade Forsythe (EMBRIUM)
Барабани: Brandon Clevenstine (SYMBOLIK)

 

https://deliria.com

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.