THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия запис на WINDSWEPT

Първи сингъл от предстоящия запис на WINDSWEPT

Украинската блек метъл банда Windswept се завръща с първи сингъл от предстоящия си EP запис, „Der Eine, Wahre König“!
Заглавието ще бъде издадено на 31-ви май чрез лейбъла Primitive Reaction, като ще бъде налично на диск, аудиокасета и плоча (https://www.primitivereaction.com/).
Четирите песни са записани под формата на репетиционно демо през септември 2020-та година и са довършени през изминалия декември.

Windswept е едно от творческите средства на уважавания Роман Сайенко, известен в цял свят с пионерската си работа в Drudkh и Hate Forest. Въпреки че повечето му музикални творения произлизат от блек метъла, Windswept е последователен в това отношение и неизвинително ограничаващ, запазвайки характерния хипнотичен риф на Сайенко, който се носи върху зимна атмосфера.

Сега, след издадени няколко албума в сътрудничество с лейбъла  Season of Mist, Windswept обединява сили с Primitive Reaction, които издадоха дебютния албум на Precambrian, във връзка с издаденето на новия си мини-албум „Der eine, wahre König“.

28-минутният запис включва двама еднакво уважавани вокалисти – Winterherr от Paysage D’ Hiver и Meilenwald от Ruins of Beverast – като и двамата си разпределят задълженията равномерно. Наистина, с такава структура, „Der eine, wahre König“ е портрет на равномерността: непоклатим,  неподвижен, поглъщащ. Движението се проявява в изтънченост, както и самите умения на  Сайенко; по-нататъшното и по-задълбочено слушане разкрива изобилие от нюанси, дори и невинаги всичко да е очевидно.

И четирите парчета, съставляващи записа, съдържат изцяло немски текстове, предизвикващи различно, но все пак носещи свързано усещане за строгостта на  гордите  украински  размишления на мастърмайнда на проекта, като и двамата вокалисти се изправят пред предизвикателството да  изстискват  гърлата си  до краен предел, като същевременно остават вкоренени в сърцевината на Windswept и неговата последователност. Това, че „Der eine, wahre König“ атакува още от първата секунда и последователно се разширява, завършвайки с почти 11-минутния „Jedes Todes Lohn“, и запазва своя проницателен баланс на неотложност и епичност, говори за непоклатимото майсторство на Сайенко и неговата вътрешна сила.

 

 

Съдържание:
1.Verbrannte Brücken 05:25
2.Die Bürde Der Erinnerungen 07:04
3.Drangsal 05:03
4.Jedes Todes Lohn 10:32

 

 

 

Чуйте сингъла „Jedes Todes Lohn“, с гост- вокали и текстове от Meilenwald (The Ruins Of Beverast):

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.