THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Lament in Winter’s Night представя сингъла “The Night Beckons in Yellow and Blue“

Lament in Winter’s Night представя сингъла “The Night Beckons in Yellow and Blue“

Австралийският блек метъл проект Lament in Winter’s Night представя сингъла “The Night Beckons in Yellow and Blue.” Парчето е част от предстоящия му очакван втори дългосвирещ албум „Whereunto the Twilight Leads“, който ще бъде издаден чрез лейбъла Hells Headbangers по-късно през годината на диск и плоча, а Atrocity Altar ще се погрижат за изданието на аудиокасета.

Чуйте “The Night Beckons in Yellow and Blue” по-долу:

Произхождащ от вечно плодородния австралийски блек метъл ъндърграунд, Lament in Winter’s Night е самостоятелен проект на The Seer, който има огромен набор от други проекти, спотайващи се в паяжината на душата му. От тях Lament in Winter’s Night е най-известният и плодотворен и от началото на 2019 г. станахме свидетели на трескава активност от The Seer, кулминираща в дебютния албум „At the Gates of the Eternal Storm“ през 2020 г.
Силно впечатлени от неговия мрак , Hells Headbangers преиздадоха албума през 2022 г. и незабавно потърсиха съюз с The Seer, който сега кулминира с издаването на втория албум на Lament in Winter’s Night.

Евокативно озаглавен „Whereunto the Twilight Leads“, вторият пълен албум на Lament in Winter’s Night веднага звучи като тях – призрачен в своята суровост, ранен в своя мелодизъм, до голяма степен безбасов запис и като цяло зловещ и ефирен в еднаква степен – но промените са със сигурност налице. От една страна, към The Seer се присъединява Blood Fury на барабани и докато първият все още се занимава с писането на песни, както и с китарата, басът, синтезаторът и вокалите, тяхната химия се вихри с не малка доза апломб: „Whereunto the Twilight Leads“ е двойно по-трескав и нюансиран от предишните записи на групата, подскачайки от оживени взривове до почти царствено средно темпо, което абсолютно усилва неизвинително ярките рифове и лийдовете (често едни и същи). Имайте предвид, че под определението „ярък“ има скрито чувство на меланхолия или поне носталгия в целия албум, но вместо да бъдете затънали в мизерията, която би трябвало да е присъща, бързащите и прозиращи струни на The Seer изграждат цитадели на ободряващи звук – „средновековен“ чрез прокси и перверзни мелодии, и по-малко блек метъл от всякога. Уникално дистанциране е , че Lament in Winter’s Night работи още повече в тяхна полза тук и всеки, на който му липсва  работата на Stefan Kozak (Mystic Forest, Eikenskaden), би бил добре посъветван да даде шанс на странстването из  „Whereunto the Twilight Leads“.

Изключително емоционално издание, Whereunto the Twilight Leads доказва, че Lament in Winter’s Night се противопоставят на шаблона „суров блек метъл“ с дръзко въображение и спираща дъха трогателност.

Датата на издаване, обложката, списъкът с песни и информацията за предварителната поръчка ще бъдат обявени скоро.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.