THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на KAWIR

Нов сингъл от предстоящия албум на KAWIR

Култовата гръцка блек метъла банда KAWIR представя нов  сингъл от предстоящия си девети дългосвирещ албум!

KAWIR са сформирани през 90-те години и чрез творчеството си обследват гръцката митология, литература и мистерии през последните 30 години. Едва ли има друга група, която по такъв завладяващ начин да улавя същността на тези истории и времена.

Празнувайки три десетилетия пълноценно творчество, новият предстоящ албум на KAWIR носи името „Κυδοιμοσ“ ( „Kydoimos“ – създание, символ на хаоса на войната) и ще бъде издаден на 19-ти април чрез лейбъла Soulseller Records, като предварителните поръчки вече са стартирани на следния адрес: https://bit.ly/48thv1X.

Ето и какво казва групата за него:
„Името на албума произлиза от един от махайските (Μάχαι,) древногръцки демони (персонификации/духове) на войната. Kydoimos по-специално се отнася до олицетворението на какофонията и бедата на битката. Обикновено той се споменава като син на Ерис (Ερις, не трябва да се бърка с Арес (Αρης)), богинята на раздора, и той се появява в много ключови древни текстове. Най-важният от тях е Илиада, където се казва, че той украсява щита на Ахил заедно с майка си и Кер (Κίρ.) Демонът също така се споменава като украсяващ щита на Херакъл в работата на Хезиод.“

Самият албум взема много както от Илиада, така и от историите за Kydoimos. Това е войнствено и агресивно изследване на древните войни – на онези, които печелят през годините слава на земята на Троя и на мнозина, които намират края си там. Подходящо за темата си, „Kydoimos“ е албум, който вижда KAWIR да постигат нови висоти както в безмилостна тежест, така и в епична атмосфера. Имате песни като бруталната „Tiresias (Τειρεσιας)“, стоящи рамо до рамо с епос от три песни, изследващ наследството на Ахил, който управлява целия гамбит. От друга страна това би могло да бъде усетено и като шизофренично, но KAWIR го правят да изглежда като амбициознен връх, към който групата работи от няколко албума насам.

 

 

 

Съдържание:
1.Teiresias
2.Fields Of Flegra
3.Centauromachy
4.Hecatonchires
5.Myrmidons
6.Achilles & Hector
7.Achilles Funeral
8.Echetlaeus
9.Kydoimos
10.War Is The Father Of All

 

 

Чуйте сингъла „Hecatonchires“ по-долу:

 

Полезни връзки:

https://www.facebook.com/SOULSELLERRECORDS
https://www.instagram.com/soulsellerrecords
https://soulsellerrecords.bandcamp.com
https://www.facebook.com/kawirofficial
https://www.instagram.com/kawir_official

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.