THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на LIMBONIC ART

Първи сингъл от предстоящия албум на LIMBONIC ART

2024-та година се очертава като изпълнена с много огън и жупел, напълно оправдаваща драконовата си природа!
Допринасящ за това определено ще бъде и култовият норвежки блек метъл проект Limbonic Art, който днес излъчва премиерно първи сингъл от предстоящия си девети дългосвирещ албум, „Opus Daemoniacal“.
Заглавието ще бъде издадено на 28-ми юни чрез лейбъла Kyrck Productions & Armour, като предварителните поръчки ще стартират всеки момент на следния адрес: http://lnk.spkr.media/limbonic-art-opus.

 

Деветият дългосвирещ на LIMBONIC ART –  „Opus Daemoniacal“,  е черен като гарван, свиреп като вълк, величествен като орел и могъщ като легендарните норвежки блек метъл пионери, които ръководителят, вокалистът и мултиинструменталистът Vidar „Daemon“ Jensen основава през 1993-та годна. „Opus Daemoniacal“ продължава по по-директния блек метъл път, който норвежецът  избра за последните си издания, но този албум също така умишлено се връща към плътното атмосферно и кинематографично усещане на новаторските ранни творби на LIMBONIC ART.
След като се превръща в дует, дебютният албум на групата –  „Moon in the Scorpio“,  е издаден през 1996 г. чрез Nocturnal Art Productions – лейбълът на китариста на EMPEROR Samoth, известен още като Tomas Thormodsæter Haugen. Тяхната по това време доста уникална комбинация от суров скандинавски блек метъл с кинематографични елементи, вдъхновени от романтична и класическа оркестрова музика, се оказва изключително влиятелна през следващите години. С втория си дългосвирещ „In Abhorrence Dementia“ (1997) и третия албум „Epitome of Illusions“ (1998) LIMBONIC ART постепенно намаляват симфоничните елементи на звука си. През февруари 2003 г. дуото се разпадна, но Daemon реформира групата през 2006 г. , като  продължи да издава албумите на LIMBONIC ART, изваждайки на бял свят  „Phantasmagoria“ (2010) и „Spectre Abysm“ (2017). „Opus Daemoniacal“ свързва настоящето с ранното звучене на норвежката култова група, която със сигурност ще се хареса на почитателите на първите им албуми, както и на новото поколение ценители на класическия норвежки блек метъл.

 

 

 

Съдържание:
1. Ad Astra et Abyssos
2. Deify Thy Master
3. Consigned to the Flames
4. Vir Triumphalis
5. I Am Your Demon
6. The Wrath of Storms
7. Ars Diavoli

 

 

Последвайте официалната премиера на сингъла „Ad Astra et Abyssos“ :

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
29 дни 🔥

Когато ги чух за първи път преди много зими всичко беше ново и зло…Сега вече е култово и явно връщане към първичното…Зло…
Когато Космоса се сблъска с недрата на Ада…И се роди Богът на Всепомитащата Мъдрост…За ценители…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.