THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия дебют на Liljevars Brann

Първи сингъл от предстоящия дебют на Liljevars Brann

Мистичната германска блек метъл банда Liljevars Brann представя първи сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Helja Kor“.
Заглавието ще бъде издадено в колаборация с Octopus Rising, като този съюз маркира първата глава както за групата, така и за лейбъла.

Sjelvindur и Kristjan, движещите сили зад Liljevars Brann, изразяват своя ентусиазъм за това начинание, заявявайки:
„Очакваме с нетърпение да разкрием пред света нашия дебютен албум, „Helja Kor“. Той капсулира мистична експедиция в дълбините на творчески пламък, който гори в нас цяла вечност. С Octopus Rising ние открихме сродна душа, която споделя страстта ни към неортодоксалната метъл музика, която тръгва по нетрадиционни пътища. Създаването на Liljevars Brann някак почувствахме като завръщане у дома, а изработването на първия ни запис беше изключително удовлетворяващо и вдъхновяващо преживяване. Нашето пътуване започва сега.“

 

 

Чуйте сингъла  ‘Dansa Mej Brodar I Fyre’ , придружен от официално видео:

 

Liljevars Brann, в партньорство с Octopus Rising, обещават да запалят метъл сцената с тяхното несравнимо звуково приключение, „Helja Kor.“ Пригответе се да бъдете пленени от мистичното им блек метъл майсторство.

Изплувал от празнотата, проектът Liljevars Brann е плод на въображението на вокалиста и композитора Sjelvindur, заедно с опитния барабанист Kristjan. Дългогодишните  приятели, с история на създаване на екстремна музика, обхващаща десетилетия, се обединиха, за да формират този вдъхновен от природата, мистичен блек метъл проект в началото на 2021 г.

Музикалното пътешествие на Liljevars Brann черпи вдъхновение от духовната сила на ранни визионери като Ulver, The 3rd and the Mortal и шведските прог рок легенди, Landberk. Техният звуков разказ е допълнително обогатен от отчетлива индивидуална същност.

Встъпителният им албум, „Helja Kor“ – забележително творение, композирано и записано само за осем седмици през пролетта на 2021 г., изплита гоблен от непознат език, като значението му се разкрива чрез чист звук, добавяйки енигматична привлекателност.

„Helja Kor“ е грандиозна одисея, включваща пет обширни парчета и времетраене над 50 минути. Той пресича царства на мрачен акустичен фолк, ефирни песнопения, интензивни и яростни вокални изрази и блек метъл величие, вечно пропити с мелодичен блясък.

 

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/liljevarsbrannofficial
https://www.instagram.com/liljevarsbrann
https://www.argonautarecords.com

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.