THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

AKHLYS анонсират албума „HOUSE OF THE BLACK GEMINUS“

AKHLYS анонсират албума „HOUSE OF THE BLACK GEMINUS“

След обожавания „Melinoë“ от 2020 г., американската онирическа блек метъл банда AKHLYS се завръща триумфално с шест сложни и вълнуващи нови песни от чист блек метъл терор.
„House of the Black Geminus“ събужда безкрайни кошмари, превеждайки слушателя през лабиринтни зали, сенчести коридори, изби на ужас и тавани на богоявление, докато изпитанието и екстазът се срещат във върховете, където всеки вижда своя собствен демон.

01. The Mask of Night-speaking
02. Maze of Phobetor
03. Through the Abyssal Door
04. Black Geminus
05. Sister Silence, Brother Sleep
06. Eye of the Daemon – Daemon I

Обложката е творба на Agostino Arrivabene, като Jose Gabriel Alegría Sabogal създава допълнителното изкуство за вложката. Yurii Kazarian/Into the Abyss Design се грижи за самия дизайн.

„House of the Black Geminus“ е записан в Promethean Forge Studios между март 2022-ра и януари 2024-та година. Dave Otero (COBALT, NIGHTBRINGER, CATTLE DECAPITATION) проследява барабаните и се грижи за смесването и мастерирането във Flatline Audio през януари 2024-та, като допълнителното инженерство е поверено на Mike Low.

 

AKHLYS са:
Naas Alcameth – вокали, китари, клавири, текстове и композиране на песните
Nox Corvus – китари
Eoghan – барабани и бас

„House of the Black Geminus“ ще излезе на 5-ти юли чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Първата песен и възможностите за предварителна поръчка ще бъдат разкрити този петък, 5-ти април, в 9 сутринта централноевропейско време.

Предоставяйки ексклузивна представа за артистичния свят на AKHLYS, творческата сила зад групата, Naas Alcameth, участва в дълбока и изчерпателна трилогия от интервюта с добре познатия на запалените фенове Bardo Methodology. По време на третия сегмент Naas предлага задълбочено описание на генезиса на предстоящия албум, „House of the Black Geminus“ – прочетете откъс тук:

Bardo: „House of the Black Geminus“ е разделена на три действия: Огнището, Избата и Таванът. Доколкото разбирам, това е символична диаграма на сюжетната линия. Започва от входна точка или посвещение, напредва към по-дълбоко изследване на подсъзнанието и кулминира с изкачване към по-високо разбиране.

ALCAMETH: Абсолютно – но не бих ограничил предмета на албума до строго когнитивни фактори. Виж, когато чуя думата „подсъзнание“, чувствам нужда да изясня, защото не искам да ограничавам тези неща в областта на психологията. Разбира се, научните дисциплини са уместни, но става дума и за навлизане в свещените и божествени езотерични аспекти.

Bardo: От самото начало на проекта AKHLYS е силно повлиян и информиран от преживяванията на Alcameth със сънната парализа, обхващащи периода от детството му до наши дни. Поддържайки тази тематична традиция, „House of the Black Geminus“ разказва пътуване в контекста на сънищата, разказано от гледна точка на неназован герой.

ALCAMETH: За различните актове си представих три йерархични области, класически в тяхното очертаване. Имаме средния дом – нашата ежедневна реалност – последвано от спускане в подземния свят, кулминиращо в някаква форма на звездна или небесна империя. Също така подходих към него от алхимична гледна точка, картографирайки пътуването, за да отекне фазите на Нигредо, Албедо, Цитринитас и Рубедо…

 

Можете да прочетете трите части от интервютата с ALCAMETH в сайта на Bardo Methodology: https://www.bardomethodology.com.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.