THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте “Beneath the Threshold“, новият албум на AUSTERE

Чуйте “Beneath the Threshold“, новият албум на AUSTERE

Австралийската блек метъл банда AUSTERE издаде своя  четвърти дългосвирещ албум, “Beneath the Threshold“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Lupus Lounge/Prophecy Productions, като поръчки на физически носители са възможни на следния адрес: http://lnk.spkr.media/austere-threshold.
Записите и смесването на заглавието са извършени от Austere в Équinoxe Studios, като дело на групата е и цялата останала продукция на музиката в албума.
Допълнителните вокали са записани в Stranded Recording Studio, а мастерирането – в Trollhouse Audio
Обложката е творба на Łukasz Jazsak.

„Beneath the Threshold“ представя AUSTERE в настоящето, тук и сега. С четвъртия си дългосвирещ албум австралийците правят дълга крачка в настоящето, прегръщайки своето музикално бъдеще по начин, който можеше да се очаква след 13-годишно прекъсване.
AUSTERE еволюира от солов проект, ръководен от мултиинструменталиста и певец Desolate с псевдоним Mitchell Keepin, в дуо – през 2005-та година към него се присъедини барабаниста, клавириста и вокалист  Sorrow, известен още като Tim Yatras. Студени  китари, заедно с високи писъци и ридания отбелязаха  дебютния албум на AUSTERE “Withering Illusions and Desolation” (2007), както и двете сплит-издания “Only the Wind Remembers / Ending the Circle of Life” (с LYRINX, 2008) и “Bleak…” (с ISOLATION, 2008), който AUSTERE преиздадоха частично на EP-то „Only the Wind Remembers“ (2008). Вторият албум „To Lay like Old Ashes“ последва през 2009 г. и все още включваше суров звук, но с рафинирана продукция.
Същата година AUSTERE паузираха работата си, докато дейността на групата не беше възобновена през 2021 г. По време на тяхното отсъствие броят на последователите продължи да расте от уста на уста, въпреки това.
Когато доброволната им почивка приключи с издаването на „Corrosion of Hearts“ през 2023 г., дуото, състоящо се от Mitchell Keepin и Tim Yatras, се завърна с по-зряла и дефинирана версия на техния собствен стил блек метъл, което отразява както по-големия им опит, така и еволюция като артисти. Докато „Corrosion of Hearts“ формира моста между музикалната история на групата и свежата визия на артистите, „Beneath the Threshold“ прави скок в начина на изразяване. Звуковото наследство на AUSTERE е все още живо. Въпреки това корените в ранния скандинавски блек метъл и неговото депресивно скандинавско потомство продължават да блестят, като също така е очевидно, че австралийците видимо са засилили своята емоционална изразителност и предишни блекгейз наклонности отвъд точката, в която трябва да се диагностицира стилистична промяна към последния.
В „Beneath the Threshold“, AUSTERE предлагат повече куки и мелодични хармонии, за да допълнят многопластовите, груби и мечтателни китарни текстури, експертно изтъкани от Keepin с помощта на емоционалното барабанене на Yatras. Това развитие се подчертава от подходяща продукция, която позволява на всеки от елементите да блести и не се опитва да размие рифовете. За AUSTERE звездите под Южния кръст са подредени наново и суровата величествена красота на „Beneath the Threshold“ призовава всички да вдигнат очи към нощното небе по целия свят и да видят най-накрая отприщената австралийска група в пълната й музикална слава .

 

 

Съдържание
1. Thrall
2. The Sunset of Life
3. Faded Ghost
4. Cold Cerecloth
5. Words Unspoken (Interlude)
6. Of Severance

CD 2 (само в артбук версията):
1. Cycle of Collapse
2. Cross My Heart and Hope to Die (Sentenced cover)

 

 

 

Oфициална премиера на албума в YouTube:

 

 

Полезни връзки:

www.facebook.com/OfficialAustere
www.instagram.com/official_austere

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.