THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Oracular Hexations“, новият албум на Diabolic Oath

Чуйте „Oracular Hexations“, новият албум на Diabolic Oath

Американските блек/дет метъл алхимици Diabolic Oath се завръщат с „Oracular Hexations“, новата си и най-вероятно,  най-изкривена и опустошителна работа досега!
Вторият дългосвирещ албум на групата  се разпространява  чрез лейбъла Sentient Ruin Laboratories (https://bit.ly/49WQtBk).

В новото си дългосвирещо произведение „Oracular Hexations“, основният подход на Diabolic Oath за използване на струнни инструменти без прагове и тройна едновременна вокална атака за унищожаване на психиката на слушателя, достига наистина величествени и катастрофални форми. Техният технически дързък и трансформативен подход към обикновено догматичния „военен метъл“ занаят метастазира като силно различна и енигматична мутация в самия жанр, където смазващата тежест на рифовете, измислени за тяхното неконвенционално творение, доведе до алтернативна реалност на зверски черен метал необвързан с наистина невиждани и немислими слухови чудовища. Безформени и освободени от всякакви граници, шестте дълги заклинания, съдържащи се в „Oracular Hexations“, приемат почти кълбовидна, химерична форма, изглеждаща ужасяващо  и деформирано  за слушателя, докато се трансформират и четириизмерно се разпростират като сетивно унищожаваща маса, поглъщаща психиката . Възлестият и гротескен характер на създадените акорди и музикални структури предизвикват усещане за дезориентация и неземно безвъплъщение, превръщайки се в плодородна почва за изродени форми на ритуализъм и езотеризъм, които тъкат обезпокоително концептуално платно, пълно с разпространение на абсурда. Освободен от загадъчни и неясни думи  за космологични, многоизмерни и невъзможни състояния на съществуване, „Oracular Hexations“ е халюцинаторно сближаване между технически, смазващ и изтъркващ плътта музикален гений и наистина гротескни форми на композиция и разказване на истории. Неразривен дуализъм между първичното разрушение и непостижимото объркване, което ще изпита психиката и плътта на тези, подложени на сюрреалистичната разрушителна сила на албума.

 

 

 

 

Съдържание:
1.Rusted Madness Tethering Misbegotten Haruspices
2.Serpent Coils Suffocating the Mortal Wound
3.Winged Ouroboros Mutating Unto Gold
4.Fragmented Hymns from the Globulous Cruciger
5.Gathering Hordes from the Outer Worlds
6.Oracular Hexations Leeching

 

 

 

Чуйте албума по-долу:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.