THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на AKHLYS

Първи сингъл от предстоящия албум на AKHLYS

След отличителния „Melinoë“ от 2020-та година, американската онирическа блек метъл банда AKHLYS се завръща триумфално с шест сложни и вълнуващи нови песни от чист блек метъл терор.
„House of the Black Geminus“ събужда безкрайни кошмари, превеждайки слушателя през лабиринтни зали, сенчести коридори, изби на ужас и тавани на богоявление, докато изпитанието и екстазът се срещат във върховете, където всеки вижда своя собствен демон.

01. The Mask of Night-speaking
02. Maze of Phobetor
03. Through the Abyssal Door
04. Black Geminus
05. Sister Silence, Brother Sleep
06. Eye of the Daemon – Daemon I

Обложката е творба на Agostino Arrivabene, като Jose Gabriel Alegría Sabogal създава допълнителното изкуство за вложката. Yurii Kazarian/Into the Abyss Design се грижи за самия дизайн.

„House of the Black Geminus“ е записан в Promethean Forge Studios между март 2022-ра и януари 2024-та година. Dave Otero (COBALT, NIGHTBRINGER, CATTLE DECAPITATION) проследява барабаните и се грижи за смесването и мастерирането във Flatline Audio през януари 2024-та, като допълнителното инженерство е поверено на Mike Low.

Като хипнотично въведение към предстоящия им четвърти албум, „House of the Black Geminus“, американската блек метъл група AKHLYS разкрива нова сложна композиция, озаглавена „Sister Silence, Brother Sleep“. В продължение на девет минути композиторът Naas Alcameth слива безмилостни, свирепи китари, интензивни бласт бийтове и остри пронизителни вокали, създавайки звуков пейзаж едновременно безмилостен и зловещ. Добавянето на натрапчиви дарк  ембиънт тонове и мелодични интерлюдии добавят слоеве на сложност, за да издигнат това силно зловещо парче до нови висоти.

 

Чуйте парчето тук:

 

ALCAMETH описва генезиса на „Sister Silence, Brother Sleep“:

„„Sister Silence, Brother Sleep“ заема специално място за мен, тъй като началният риф на песента беше първият риф, който написах за албума. По време на писането на този риф все още не бях започнал да работя по композирането на албума. Бях измислил този риф, който  превърна началото на песента в нещо толкова дълбоко, че го видях като ключ към останалата част от композицията в почти неистова поредица от вдъхновения Не бих казал, че съм променил подхода си към писането, поне от техническа гледна точка, но че музата, която движи всичко това, представя  нова маска, променяща се атмосфера, тон,  и в крайна сметка – въображаемите образи, извиквани от композициите.“

 

Четвъртият дългосвирещ албум на AKHLYS, „House of the Black Geminus„, ще бъде издаден чрез лейбъла  Debemur Morti Productions  на различни формати – диск, плоча, аудиокасета и в дигитален формат на 5-ти юли, като разбира се, ще бъде наличен и подходящ мърч. Предварителните поръчки на албума стартират днес на в онлайн магазина на лейбъла: debemur-morti.com.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.