THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Aquilus представят сингъла „Nigh to Her Gloam“

Aquilus представят сингъла „Nigh to Her Gloam“

Австралийският блек/фолк метъл проект Aquilus разкри нов сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Bellum II“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 3-ти май чрез лейбъла Northern Silence Productions, като предварителните поръчки вече са стартирани в онлайн магазина на лейбъла: https://www.northern-silence.de.

Aquilus е атмосферен метъл проект от Мелбърн, Австралия. Произведенията обхващат различни стилове атмосферна музика, вдъхновена от класически, фолклорни и други жанрове. Предимно самостоятелен проект, композиран/продуциран от Horace Rosenqvist, Aquilus често включва в редиците си и сесийни музиканти, като отскоро се превърна и в пълноценна 6-членна група за концерти на живо с участието на музикантите Zebadee Scott (барабани), Hayley Anderson (цигулка), Sara Orania (клавири), Mortimer Bellchambers (китари), and Daniel Green (бас).

След издаването на дебютния си дългосвирещ албум, в продължение на осем години музикантът работеше върху епичен, втори шедьовър.Опусът нарасна толкова яростно, че в крайна сметка беше взето решението работата да се разпредели в два албума, като кулминацията се случва с издаването на първия албум, „Bellum I“ през 2021 г., и след това на втория албум, продължавайки с „Bellum II“ през 2024 г.

Bellum I и II демонстрират рядката амалгама на групата от автентични класически, европейски фолк и блек метъл влияния, заедно с уникалната многоинструментална и композиционна сложност на Aquilus. В зависимост от произведението, използваните инструменти варират от асортимент от акустични китари до пиана, цигулки, мандоли, мандолини, балалайка, банджо, гусли, псалтир с лък и флейти, наред с други. Метъл влиянията, вариращи от ранната Metallica до ранните произведения на Solefald, Opeth и Katatonia, се комбинират с класическия романтизъм на Рахманинов и Шопен, до текстурите на саундтрака на Bernard Herrmann и Thomas Newman.

Времето, мисълта и детайлите, вложени в работата, са огромни. Вложени са много години отдаденост, за да се създадат възможно най-добрите творби. Сега светът може да чуе „Bellum“ изцяло. „Bellum I“ и „Bellum II“ са по същество един колосален албум, разделен на две издания, написани и записани по едно и също време. „Bellum II“ е по-мекият от двата албума, но все още съдържа своите мрачни и тежки моменти, макар и с по-дълги експанзивни парчета и някои различни нюанси, които не се виждат в „Bellum I“. Потопете се в заключителната глава от пътуването на Bellum.

 

 

 

Съдържание:
1.By Tallow Noth
2.Into the Earth
3.A Solitary Demise
4.Nigh to Her Gloam
5.Sombre Loom
6.My Frost-Laden Vale
7.Amidst Soughing Tristesse
8.The Pillared Dark

 

 

 

Чуйте сингъла „Nigh to Her Gloam“ по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.