THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия албум на Horn

Първи сингъл от предстоящия албум на Horn

Германската блек метъл банда Horn разкри първи сингъл от предстоящия си дългосвирещ албум, „Daudswiärk“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 3-ти май, като разпространението му е поверено на лейбъла Northern Silence Productions (https://bit.ly/3TGr2NC).

„Daudswiärk“ е 10-ият студиен албум на Horn, излизащ след 20-ата годишнина на блек метъл  проекта. Стилистично, „Daudswiärk“ – в превод „Произведение на смъртта“ от немски диалект, който преди се е говорил в района на Мюнстерланд – прави няколко крачки назад във времето след по-скоро експерименталния, мулти-инструментален фолклорен албум „Verzet“, връщайки се към основните метъл инструменти , което води до сбит, бърз и кратък пълнометражен албум, лишен от интро, аутро или интерлюдии. Отличава се с много мрачен всеобхватен тон в сравнение с доста оптимистичните албуми на Horn от последните години – бласт бийтове, разпръснати дистопични синтезатори, силно преминаване към екстремни вокали вместо чисти. Резултатът е продуциран от M. Stock (Empyrium/The Vision Bleak/Sun of the Sleepless) в реномираното „Studio E2“ и включва груб и плътен звук, силно предпочитащ бас китара и барабани.

Тематично и като първи в историята на проекта, „Daudswiärk“ включва различни пасажи на  долногермански  езици от областта  Вестфалия, предимно „Westfäölsk“ и „Mönsterlänner Platt“, извлечени от различни исторически източници (речници/стихотворения/кратки прозаични текстове). Албумът е съсредоточен около селския живот в този регион около началото на 19-ти и 20-ти век, като се занимава главно с темите за земеделието, глада, болестите и смъртта, но също и с напредъка на медицината през този период.

Произведението  на обложката е линогравюра, създадена от Тимон Кокот (също родом от Вестфалия), илюстрираща мрачната природа на безполезност и същевременно на безсмъртна воля за оцеляване.

 

Съдържание:
1.Braud 05:40
2.Daudsaom 04:47
3.Likentog 04:33
4.Broth 06:07
5.Dagetostaon 05:13
6.Antoniusfeuer 04:21
7.Pyres 03:09
8.Landrake 05:27

 

 

Премиерният сингъл от албума, „Daudsaom“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.