THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Black Altar преодоляват изпитанията и отприщват концертно видео към песента „Ancient Warlust“

Black Altar преодоляват изпитанията и отприщват концертно видео към песента „Ancient Warlust“

Black Altar – добре познатата ни полска блек метъл формация, наскоро пусна видео от изпълнение на живо на тяхното силно парче „Ancient Warlust“, записано по време на фестивала Braincrusher in Hell на 23 март 2024 г. в Германия. Кадрите, заснети от Irydium Stream, капсулират суровата енергия и плам, които Black Altar внасят на сцената, потвърждавайки статуса им на едни от изтъкнатите изпълнители на блек метъл сцената.

Въпреки това, зад кулисите, групата е изправена пред редица предизвикателства, както разкрива Dariusz Sieradzki, движещата сила зад Black Altar (и не само). В скорошно изявление Sieradzki се обърна към бурните обстоятелства, следващи предстоящото им турне в Южна Америка. Първоначално турнето беше предвидено да включва Ofermod, но поради злощастното заболяване на лидера на Ofermod, Belfagor, участието на групата трябваше да бъде отменено, оставяйки Black Altar да продължи соло.

Като допълнение към неволите им, Sieradzki сподели за загубата на сценичното оборудване на групата по време на завръщането им от фестивала Braincrusher. Lufthansa изгуби техния багаж, съдържащ основен персонализиран реквизит, неразделна част от техните изпълнения. Загубата не беше само финансова, тъй като предметите имаха сантиментална стойност за Sieradzki, особено уникалните свещници, изработени от събирани кости през годините.

Усложнената ситуация започва да се затяга, когато Sieradzki се сблъсква със странен неуспех, когато властите бъркат купения от него фалшив гипсов череп за истински, което води до напрегната среща на летището. Въпреки че в крайна сметка бива разрешен, инцидентът подчертава предизвикателствата, пред които е изправена групата дори отвъд сферата на логистиката.

Освен това, несигурността се издига и около предстоящите им концерти в Чили, тъй като местният промоутър, WOC Booking Agency, все още не е осигурил самолетни билети за групата, въпреки продължителното мълчание и липсата на комуникация.

Въпреки тези пречки, Sieradzki остава решителен, подчертавайки тяхната решителност да предоставят незабравимо представяне на своите фенове.

В знак на солидарност и почит към Ofermod, Black Altar планират да включат кавъри на парчета на Ofermod в своите сетове, почитайки бившите си колеги от турнето и гарантирайки, че публиката ще получи специално изживяване.

Сред сътресенията, Black Altar са непоклатими и готови да насочат несгодите си към артистичното изразяване и звуковата си интензивност на сцената. Тяхната издръжливост и непоколебима отдаденост към изкуството служат като доказателство за несломимия дух на блек метъла, който върви напред въпреки сенките, които заплашват да го погълнат.

Видеото към „Ancient Warlust“ отеква по екраните и служи като доказателство за непоколебимата отдаденост на Black Altar и техния безмилостен стремеж към музикална трансцендентност, дори в лицето на трудностите. Тяхното пътуване е едно с постоянството, страстта и непоклатимата вяра в силата на блек метъла и надскачането на границите на света на смъртните.

 

Гледайте концертното видео към песента „Ancient Warlust“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.