THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

FUNERAL STORM представят сингъла „The Void“

FUNERAL STORM представят сингъла „The Void“

Гръцките блек метъл окултисти FUNERAL STORM разкриха нов сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Chthonic Invocations“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 10-ти май чрез лейбъла Hells Headbangers Records, като вече може да бъде поръчано на физически носител на следния адрес: https://bit.ly/3xAKpAA.

2019-та е годината , в която FUNERAL STORM направиха грандиозното си влизане в международната метъл сцена с всепризнатия си дебютен албум, „Arcane Mysteries“, с любезното съдействие на HELLS HEADBANGERS. Въпреки че тяхната история датира от 2001 г., дейността на групата стартира сериозно чак през 2012 г.

Макар и да се появява сравнително късно в кариерата на музикантите, в „Arcane Mysteries“ те величествено консолидират целия потенциал на FUNERAL STORM в едно грандиозно изявление на класически гръцки блек метъл в автентичен стил от началото на 90-те. Със сигурност не навреди фактът, че този дебютен албум включваше вокалите на основателя на Varathron – Necroabyssious.

Две години след това дойде и сплит заглавието с гръцките другари на групата Synteleia, подходящо озаглавен „The Ancient Calling“, също така издаден с любезното съдействие на HELLS HEADBANGERS.

Това издание включи намален състав на групата, състоящ се от Necroabyssious, китаристката  Arcania и оригиналния китарист, басиста и барабанист на групата Wampyrion, и в този подсилен състав стартира и работата по вторият пълен албум на FUNERAL STORM.

Подходящо озаглавен „Chthonic Invocations“ допълнително изследва непоколебимата тема от мита за Ктулху. По-конкретно, вторият албум на FUNERAL STORM като цяло се фокусира върху смъртта във всякаква форма. Албумът звучи като FUNERAL STORM на 666% и навлиза още по-далеч в древното минало, като може да се каже, че албумът би могъл спокойно да бъде издаден през 1993 г. от Unisound. И с още един вдъхновяващ кавър, предоставен с любезното съдействие на Markus Vesper (DENIAL OF GOD, Manilla Road, Attic), с „Chthonic Invocations“ FUNERAL STORM отново триумфално съживяват атмосферния татарски блек метъл в духа на старата елинска сцена.
Древните са извикани!

 

 

Съдържание:
1.Whispers From The Beyond
2.Behold the Dark
3.The Void
4.Funeral Pyre
5.The Epitaph of the Dead
6.The Covenant of Old
7.Mistress of the Night (The Gathering Begins)
8.The Calling of the Father

 

 

Чуйте сингъла „The Void“ по-долу:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.