THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

WINTER ETERNAL представят сингъла „The Serpent’s Curse“

WINTER ETERNAL представят сингъла „The Serpent’s Curse“

Гръцкият блек метъл проект Winter Eternal разкри нов сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Echoes of Primordial Gnosis“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 28-ми юни чрез лейбъла Hells Headbangers Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, плоча и диск (https://bit.ly/3xzD0kR).

През зората на лятото на 2021-ва година WINTER ETERNAL издадоха пробивния си албум „Land of Darkness“. Като цяло третият албум на групата и първи с HELLS HEADBANGERS, „Land of Darkness“, наистина изстреля името WINTER ETERNAL на световната метъл карта с техния абсолютно автентичен синтез на мелодизъм и мистицизъм от реколтата на 1997-ма година.
Основателят на групата Soulreaper доказа, че сърцето му изпомпва кръвта на древните, припомняйки както шведските, така и гръцките сцени от 90-те години на качествения мелодичен блек метъл (групата първоначално е създадена в Гърция, но по-късно се премества в Шотландия).
Преди всичко, „Land of Darkness“ успя да изпъкне с култовото писане на песни и страстно свирене – предложи вечни блек метъл мелодии, които могат да се подредят заедно с онези стари, свещени томове, вместо просто да черпят влияние от тях.

Сега, две години по-късно, WINTER ETERNAL се завръщат с най-смелия си запис досега: „Echoes of Primordial Gnosis“. Въпреки, че звученето на WINTER ETERNAL е разпознаваемо, „Echoes of Primordial Gnosis“ също толкова ясно показва по-голяма употреба на динамиката – особено що се касае до акустичните и чисти струнни инструменти като виолончело. По същия начин, все още страстното свирене дава прилив на интензивност и аналогов дух чрез сесийните барабани на V. Nuctemeron (Sacral Rage, Chainsaw), вдъхвайки топлина и изгарящо желание!
Soulreaper, от своя страна, изнася майсторски клас по спираловидна, здрачна мелодичност: в началото забиващ и хипнотизиращ, албумът полека пренася в друго измерение като рифове се превръщат в развълнувани слоеве от величие и хаос, които привидно отекват един в друг, доказвайки, че наистина има сложност в простотата на дизайна. Добавете към това неговите измъчени и емоционални вокали, придружени от изчистените песнопения на лидера на Macabre Omen – Alexandros и Hildr Valkyrie, и цялостната концепция на албума е напълно фокусирана: призоваване на духовете на древните богове и легендарни герои по целия свят, отдаване на почит към техните вечни сили, като всяка песен е тематично фокусирана върху един такъв бог или герой. Те са отразени и в символичната обложка на Mars Triumph.

Вече не съвсем сред най-пазените тайни на блек метъл ъндърграунда, WINTER ETERNAL стъпват изцяло в залите на величието с „Echoes of Primordial Wisdom“. Ще ги последвате ли там?

 

 

Съдържание:
1.Echoes of Primordial Gnosis
2.Two Heavens as One
3.Battle Cry
4.The Serpent’s Curse
5.Voices (Instrumental)
6.Bending the Fabric of Reality
7.Sacrifice for Glory
8.The Keeper of Sorrows

 

 

Чуйте сингъла „The Serpent’s Curse“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.