THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Kerasfóra представя сингъла „Of Serpent and Return“

Kerasfóra представя сингъла „Of Serpent and Return“

Iron Bonehead Productions обяви 14-ти юни за международна дата на издаване на дългоочаквания дебютен албум на Kerasfóra, „Six Nights Beyond the Serpents Threshold“!
Албумът ще бъде разпространен на диск и плоча и скоро ще  може да бъде предварително поръчан на следния адрес: https://ironbonehead.de.

През лятото на 2021 г. Kerasfóra издаде без много шум дебютното си EP, „Denn die Todten reiten schnell“, на CD и касета в родното си място Чили. Скъпоценен обсидиан, подобен на малко други в днешната блек метъл сцена, хипнотизиращият мистицизъм  на заглавието звучеше по напълно древен начин, без да кима твърде очевидно, нито твърде често към които и да е примери от 90-те години.

Поради тази причина, а  и много други, Iron Bonehead пуснаха записа по целия свят на плоча в началото на 2022 г.

Но колкото и вдъхващ страхопочитание с първия си миниалбум, Kerasfóra пристига с дългосвирещия си дебют не само да поднесе нова доза от уникалната си енергия, но и с нагласата да засенчи всичко, което е творил до момента, както и всичко останало в по-широката блек метъл сцена.

Озаглавен „Six Nights Beyond the Serpents Threshold“, албумът действително включва шест завладяващи, изцяло хипнотизиращи песни, всяка от които отново предизвиква видения на забравени царства и масивни незабравими гледки. И все пак, тук самостоятелният проект Kerasfóra навлиза в по-смела или поне по-редка територия с неразгадаемото си използване на синтезатори: докато толкова много блек метъл групи, минали и настоящи, използват синтезаторите като покривало на атмосферата – често ненатрапчиво, от страх от обвинения в това, че не са „тру“ – изпълнителят зад проекта ги поставя в центъра на тези шест среднощни химна, носейки основната мелодия на всяка песен с почти демоничен стил на приспивна песен.
Трудно е да се сравни неговия подход към синтезатора с този на съвременниците на Kerasfóra; човек вероятно ще трябва да копае дълбоко в царството на старата психеделия и краутрока през 70-те или първите разяждащи тътнежи на пост-пънка в зората на 80-те, за да намери подходящи аналози.

Което означава, че по някакъв начин „Six Nights Beyond the Serpents Threshold“ успява да бъде повече БЛЕК МЕТЪЛ от всичко: заплашителен и величествен, прелестен и странен едновременно… и не на последно място, удивително  уникален. Тонът на китарата на Kerasfóra е още по-плътен, а походката му по-мрачна и по-тромава. И е повече от ясно – първото EP на Kerasfóra може да е предизвикало величествени видения, подобни на Grimorium Verum, Vobiscum Inferni и ранния Hetroertzen, като в същото време показа и  различно лице на южноамериканския блек метъл, варен в котлите на древността, но със „Six Nights Beyond the Serpents Threshold“ няма да  бъде несправедливо да се каже, че Kerasfóra създава модерна класика от обуздана суровост, която само чака да бъде отприщена и да покори сетивата на слушателите из целия свят.

 

 

 

Съдържание:
1. Of Night and Fire [6:51]
2. Of Omniscience and Mystery [5:08]
3. Of Consternation and Ecstasy [4:07]
4. Of Enlightenment and Fall [5:06]
5. Of Darkness and Confusion [4:37]
6. Of Serpent and Return [5:34]

 

 

Чуйте първия сингъл от албума, „Of Serpent and Return“ :

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.