THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Fantoom van de Deemsterburcht“, дебютният запис на MAGISTRAAL

Чуйте „Fantoom van de Deemsterburcht“, дебютният запис на MAGISTRAAL

Мистичните блек метъл окултисти Magistraal представят в пълен вид дългоочакваното си дебютно EP, „Fantoom van de Deemsterburcht“.
Заглавието се разпространява самостоятелно от бандата в дигитален формат, като наскоро беше включено и в сплит албум , разпространяван чрез лейбъла Zwaertgevegt под формата на плоча (можете да го откриете тук: https://www.zwaertgevegt.nl).

 

Съдържание:

1.Waar leed zich eeuwig voedt 05:20
2.Mijn brandend licht 11:29
3.Fantoom van de Deemsterburcht 04:36

 

 

Чуйте „Fantoom van de Deemsterburcht“ по-долу:

 

Какво представлява Magistraal? Смолисточерна смес, изникнала от дълбините на Сенчестите планини, оформена в ужасната гледка на осемте омразни очи на Shelob и разкрасена от очарователните пръсти на Fëanor, маестрото на архитектурата. Култивирана от две противоположни, древни сили: тя е господарка на студеното, тъмно, дъждовно съществуване и огорчена от самотно изгнание, тя е хвърлена в мрак, където пронизителният й глас е прогонен за цяла вечност; тя е мощен дизайнер на блясък, изобретател на произведения на изкуството и превъзходен пазител на светлината, перфекционист, чиято работа се оказва убежище за отстъпниците.

В реалността, дуото с  произход от Нидерландия не иска да разкрива много за себе си, сравнявайки присъствието си на сцената с енигматичното и мистично съществуване на блек метъла през 90-те, събуден отново в последните години. Според тях, Magistraal е израз на фантазия , пейзажи от сънища, силата на въображението, емоцията и корените на древното,  чуваеми в скрити криптирани текстове, подкрепени от атмосферен, но все пак суров подход към създаването на  мрачна музика.

Първият творчески израз на дуото е записът „Fantoom van de Deemsterburcht“, написан и измайсторен през изминалата година.  В него  Magistraal култивират широк арсенал от темпо, ритъм и инструментални стилове за слушателя – където заглавната песен „Fantoom van de Deemsterburcht“ и изригването на „Waar leed zich eeuwig voedt“ са представени с невероятно насилие, като централната част на това разпределение на музиката е конструктивен опус от 11 минути с нарастваща лудост под формата на „Mijn branded licht“. Нидерландско  зло, оформено  в три покварени епизода, всеки от които обхваща своя собствена безбожна тема, но които се сливат в пълзяща, мрачна мръсотия, готова да погълне всичко по пътя си.

 

Можете да последвате бандата в BandCamp:
https://magistraal.bandcamp.com

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.