THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Kaer Morhen“, дебютният албум на HEKSEBLAD

Чуйте „Kaer Morhen“, дебютният албум на HEKSEBLAD

Американската мелодична блек метъл банда HEKSEBLAD издаде днес своя  дебютен дългосвирещ  албум „Kaer Morhen“.
През последните месеци на прокълната 2020 г., когато сезоните се смениха със студените, тъмни месеци на зимата, двама дългогодишни приятели обединиха усилията си, за да създадат HEKSEBLAD, мелодична блек метъл група, която скоро ще превземе ъндърграунда с буреносна сила. Bruxa, вокалист и текстописец от Мичиган, се занимава с историята и самата концепция на музиката на дуото (също на проектите Witch’s Amulet, Fanged Imp, Bruxa и Oaken Palace), докато Frosk, мултиинструменталист и собственик на студио от Масачузетс се занимава с китарите, баса и целия процес по продукцията (Frosk също в момента свири на китара и пише музика за новоанглийските дет метъл банди Frog Mallet и Groaning Retch, като същевременно издава блек метъл  в рамките на едноименния си  соло проект). Свързани от взаимната си любов към старошколския дет метъл и блек метъла от втората вълна, дуото скоро се оказва ползотворно и проспериращо, издавайки шепа EP-та, сплитове и демота, преди през 2023 г. да започнат подготовката по  издаването на своя дебютен пълнометражен албум „Kaer Morhen“.

Черпейки лирично вдъхновение от произведенията на любимия фентъзи франчайз на Андрей Сапковски “The Witcher” и музикално припомняйки дните на истинска блек метъл слава (а именно ерата на  Emperor, Dissection, Gorgoroth и Obtained Enslavement), HEKSEBLAD доставят яростен и магически поглед върху блек метъл  звука от края на 90-те; балансиращи на ръба на мелодичното, но злонамерено с яростния си залп от рифове и свързвайки го заедно с процъфтяването на симфоничното магьосничество, предизвикващо водовъртеж от замръзнала свирепост.

„Kaer Morhen“ се разпространява чрез Hypnotic Dirge Records на диск и в дигитален формат , като през юни ще последва издание на плоча.

 

Съдържание:

1. School of the Wolf
2. Grain of Truth (Nivellen’s Waltz)
3. The White Flame
4. The Taste of Ash
5. Ithlinne’s Prophecy
6. Kaer Morhen
7. Mastercrafted
8. The Fall of the Northern Realms
9. Sodden
10. Vatt’ghern

 

Чуйте албума  по-долу:


Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.