THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на HELLBUTCHER

Премиерен сингъл от предстоящия дебют на HELLBUTCHER

От дълбините на блек метъл ъндърграунда излиза една от най-елитните му фигури с нова група и още по-злобно отношение. Като фронтмен на легендарните шведски маниаци Nifelheim, Hellbutcher поддържаше лошото име на истинския блек метъл с железен юмрук. Сега, с тази едноименна си нова група HELLBUTCHER, бясната му мисия продължава: нищо по-малко от тоталната метъл мания би могла да опише сърцето на това ново начинание. След края на Nifelheim, които изсвириха последното си шоу в края на 2022 г., самият Hellbutcher не губи време в това да продължи напред.

„Разбрах, че трябва да създам своя собствена група, за да поддържам истинския дух на метъла. Бях невероятно вдъхновен!“, споделя той.

Обединявайки сили със стари другари и партньори в злото, китаристите Necrophiliac (също от Mordant) и Iron Beast, басиста Eld и барабаниста Devastator (също бивш член на Nifelheim), HELLBUTCHER бързо се заема  да вдъхне живот на тази визия. За кратко време бандата натрупва достатъчно материал, за да запише своя буен, адски, едноименен дебютен албум. Записите се случват на различни места из Швеция, като собственото Red And Black Hall Drum Studio на Devastator и Chrome Studios на Iron Beast, например, като музикантите сами се занимават с продукцията и мастерирането на звука.

„Няма нужда от външен продуцент, тъй като знаехме точно как трябва да звучи групата ни – това е запис, който стои горд и недвусмислен като произведение или с други думи, става въпрос за чист метъл хаос“, споделя Hellbutcher.

Още в  началото на албума и след изслушването на първия сингъл, лудия “The Sword Of Wrath,” намерението на  HELLBUTCHER е силно и ясно: канализиране на духа на Venom, Bathory, Iron Maiden, Exciter, Motörhead, Mercyful Fate и агресивния дух на истинския хеви метъл. Това е експлозия от дяволско зло, извършвано безмилостно от истински майстори на формата.

„Започва с епично интро и след това се гмурка в лудост от ръмжащи китари, последвани от мощен припев и неясна, но тежка средна част с раздробяващи китарни сола – всичко, което бихте искали в една метъл песен, според мен,“ обяснява Hellbutcher. „Текстът на песента е донякъде метафоричен, вдъхновен от решението ми да продължа пътя, който започнах преди десетилетия с Nifelheim.“

 

Можете да чуете песента “ The Sword Of Wrath“ по-долу:

 

Дебютният едноименен албум на групата, „Hellbutcher“, ще бъде издаден на 31-ви май чрез лейбъла Metal Blade Records, като предварителните поръчки вече са стартирани на следния адрес: https://www.metalblade.com/hellbutcher.

 

Съдържание на албума:
1. The Sword Of Wrath
2. Perdition
3. Violent Destruction
4. Hordes Of The Horned God
5. Death’s Rider
6. Possessed By The Devil’s Flames
7. Satan’s Power
8. Inferno’s Rage

 

HELLBUTCHER са :
Hellbutcher – вокали
Necrophiliac – китари
Devastator – барабани
Eld – бас
Iron Beast – китари

 

Полезни връзки:

https://hellbutcher.com
https://www.facebook.com/hellbutcherband
https://www.instagram.com/hellbutcherband
https://www.metalblade.com
https://www.facebook.com/metalbladerecords
https://www.instagram.com/metalbladerecords
https://twitter.com/MetalBlade
https://www.metalblade.com/museum

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.