THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Manifestaties van de ontworteling“, новият албум на FLUISTERAARS

Чуйте „Manifestaties van de ontworteling“, новият албум на FLUISTERAARS

Нидерландската блек метъл банда Fluisteraars  издаде своя пети дългосвирещ албум, „Manifestaties van de ontworteling“.
Студийното заглавие се разпространява  чрез лейбъла Eisenwald, като поръчки на физически носители са възможни на следния адрес : https://ffm.bio/fluisteraars.

Впуснете се в звукова одисея с най-новото издание на Fluisteraars, „Manifestaties van de Ontworteling“ (което ще съвпадне със специалния им концерт на фестивала Roadburn 2024). Преведен като „Manifestations of the Proooting“, този албум прави смел скок в експериментални звукови пейзажи, като същевременно запазва натрапчивата атмосфера на Fluisteraars.

„Manifestaties van de Ontworteling“ се задълбочава в съпоставянето на човешкото влияние върху природните пейзажи на Земята, поставяйки под въпрос въздействието на технологиите върху света около нас. Албумът предизвиква слушателите да се изправят срещу неудобните истини за белезите, оставени от човешките удобства в пустинята.

Записан на живо по маршрута по време на приближаването на летището в Айндховен, албумът включва прекъсванията като неразделна част от концепцията си. Триото, заедно със Simon Claessen, използва старо аналогово аудио оборудване, за да създаде спонтанно и автентично звуково изживяване. Опитът на Simon Claessen в аналоговото оборудване добавя артистичен ръб към тяхното сътрудничество. Заедно те поставят екзистенциални въпроси и насочват слушателите към неизследвани територии.

Fluisteraars създават музикални пътешествия от 2005 г., водени от дълбока страст както към музиката, така и към природата. Техният източник на вдъхновение се крие в древните легенди на Veluwe, които дълбоко са повлияли на тяхното артистично изразяване. Тази връзка между любовта им към музиката и мистиката на техния произход се проявява във всяко творение.

След като очароваха световната публика с предишните си шедьоври като „Bloem“ и „Gegrepen Door de Geest der Zielsontluiking“, Fluisteraars доказаха способността си да пленяват и потапят слушателите в уникалните си звукови пейзажи.

В творческите дълбини, Bob Mollema, Mink Koops и Simon Claessen, съчетани с майсторския финес на Pieter Kloos, канализират своя артистичен блясък. Тяхното сътрудничество се простира отвъд обикновената музикалност, изработвайки албум, който надхвърля конвенционалните граници. Това не е просто колекция от песни; това е задълбочено изследване на душата – призив за преоткриване на неопитомената вътрешна пустош във всеки слушател.

Присъединете се към Fluisteraars в това трансформиращо пътешествие. „Manifestaties van de Ontworteling“ – много повече от албум; това е изживяване, което ви примамва да изследвате дълбините на душата си.

 

 

Съдържание:
1.De wieg van stormen
2.Zwaar van daling beladen
3.De diamant van de tussenwereld
4.Het open vuur als altaar
5.Spirituele vervreemding
6.Der kunst

 

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.