THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „The Gods Below“, дебютният албум на Ossilegium

Чуйте „The Gods Below“, дебютният албум на Ossilegium

Американската блек метъл банда Ossilegium представи за свободно слушане  предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „The Gods Below“.
Студийното заглавие ще бъде официално  издадено утре, на 3-ти май,  чрез лейбъла Personal Records, като вече може да бъде предварително заявено и на физически носител – лимитиран тираж дискове (https://bit.ly/3PixXeG).

В дните на античността, след като жаравата на погребална клада угасва, костите на починалия са се събирали в погребална кутия и им е било отдадено конкретно място за почит, за да устоят на разрушенията на времето. Ossilegium стои върху прахта на  тези изгаряния от миналото, докато кове силата си напред към нови царства на мрака, където дори светлината се страхува от евентуалната ентропия на универсалната смърт.

Една от най-добре пазените тайни на чикагската метъл сцена, Ossilegium е творение  на Exhul (Empyreus, Kommandant, Withering Soul) и Valr (Amongst the Fallen, Blackened Temple, Kommandant). Заедно, дуото се основава на обширни влияния от световете на хеви и екстремния метъл заедно с влияния от литературата, научната фантастика и фентъзи игрите.

Първоначално създаден като Empyreus от 2009-2019 г., Ossilegium дебютира през 2020 г. след обширни промени в състава. До голяма степен вдъхновени от блек метъл сцените на 90-те години на Швеция и Норвегия, Ossilegium вадят на показ своя собствен стил блек/дет метъл с дългоочаквания си дебютен албум „The Gods Below“. Наистина, записът е подходящо озаглавен, тъй като алтернативното леденостудено/изгарящо горещо величие, което дуото отприщва тук, съживява благородните стари тропи – а именно дните, когато мелодията е обвързана с  дет метъл крънч и когато кожените черни крила я обгръщат, летейки надалеч и свободно през пейзаж от синьо-лилави емоции. Да се каже, че „The Gods Below“ би могъл спокойно да бъде издаден чрез лейбъли като No Fashion, Black Sun или Wrong Again Records навремето, не означава, че има „ретро“ стил в играта; по-скоро Ossilegium наистина ИЗЖИВЯВА този стил метъл и го доказва с невероятно динамично писане на песни и страстно изпълнение. Дебютният албум на дуото се превръща във всеобхватно изживяване, независимо от десетилетието.

Когато говорим за „The Gods Below“, Ossilegium заслужава да бъде включен в дискусията за класически произведения, заедно с творбите на Necrophobic, Sacramentum, Unanimated, Gates of Ishtar и дори Naglfar. Миналото е живо и едва сега започва!

 

 

 

Съдържание:
1.Nightborn 05:05
2.Serpentine Shadows 05:56
3.The Winds of Astaroth 05:32
4.Beyond the Clandestine 05:17
5.The Heart of Darkness 01:47
6.To Reach the Eternal Ends 06:52
7.Constellationrise 06:17
8.The Gods Below 06:04
9.Planar Nexus 01:00

 

 

 

Чуйте албума по-долу :

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.