THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

BLOODLORD : „As the Dragon Dances“ (2000)

BLOODLORD : „As the Dragon Dances“ (2000)
BG1 от 2

Пронизваща богохулна блек метъл класика, вместо проповеди на съмнителни индивиди в расо, издигани на пиедестал? Няма по-хубаво време за добра доза от това на двоен религиозен празник като днешния…
Нека призовем демоничните сили на BLOODLORD –  банда, която макар и за съвсем кратък отрязък от време, допринесе за богохулството в германската подземна мрачна сфера и по света.

С двама вокалиста – Destroyer и Moonchild, бандата съчетава еднакво женската злоба и мъжествената сила в едно, предоставяйки първичността на едни отминали времена.
Темите в творчеството на групата са изцяло анти-християнски и окултни, като всяко тяхно парче е категоричен химн и протест срещу нелепите християнски догми и в чест на Луциферианските
ценности.

„As the Dragon Dances“ е техният втори и последен запис, като през 2000-та година групата го издава изцяло самостоятелно, без да се интересува от сътрудничество с лейбъл и промотиране. Въпреки това, миниалбумът има типичната за края на 90-те качествена продукция, която в случая е усъвършенствана в Kohlekeller Studio в Германия и предоставя студен, дори леко готически и бунтарски тон на записа, който несъмнено ще остави в захлас повечето фенове.

С обща продължителност малко над 20 минути, „As the Dragon Dances“ включва три богохулни химна, пропити с първична злоба, но и с красиви преследващи мелодии и опияняващ ритъм, които избутват слушателя в своите крайности и го карат да танцува сред огън и жупел. Това е и самият смисъл на албума – драконовият танц между сътворението и унищожението. Въздигането на Антихриста. Въздигането на Дракона.

Емоционално зареден призив ни посреща в „The Dragon’s Flight“, заобиколен от студени рифове, пронизителни атмосфери и демонични заклинания, като песента предлага красива динамика между темповете и настроенията, превръщайки звуковото пространство в истинска богохулна мания – такава, на която много от днешните музиканти биха завидяли искрено.

„As the Dragon Dances“ е творба, предлагаща точно това, което можете да очаквате от една блек метъл банда, създадена в края на 90-те – демоничен, агресивен, неполиран, могъщ и суров блек метъл, пробуждащ духа, но и нещо повече – всяка песен в този запис е като мантра, като победоносен химн, като призив за бунт. Блек метъл в обсебващ и истински вид, който трудно се забравя.

 

Чуйте „As the Dragon Dances“ тук:

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.