THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на FORGOTTEN TOMB

Премиерен сингъл от предстоящия албум на FORGOTTEN TOMB

Италианските готик/блек/дуум метъл повелители FORGOTTEN TOMB се завръщат с “Nightfloating” – единадесетият студиен албум, планиран да излезе на 12-ти юли чрез Agonia Records.

“Nightfloating” се задава на хоризонта четири години след критично аплодирания “Nihilistic Estrangement” и е точна картина на това къде се намира групата в наши дни, артистично; преосмисляйки своите корени на депресивния блек метъл – жанр, който групата помогна да се дефинира в началото на 2000-те години с класическите си първи три записа – в светлината на своя 25-годишен опит, FORGOTTEN TOMB се съживяват със запис, който съчетава минало и настояще, изследвайки по-мрачни територии и различни нюанси на сивото.

От атмосферни парчета като заглавния химн и блестящата „This Sickness Withered My Heart“, до сложни, но мъчителни песни като „A Chill That You Can’t Taint“ и „Unsafe Spaces“, групата завършва с изненадващото тъмнично-синтетично отклонение на “Drifting” и 10-минутната епопея “A Despicable Gift”, създавайки безкомпромисен, но освежаващ албум, отново отличавайки се от всички банди, последвали стъпките им. От първата нота до последната, “Nightfloating” звучи безпогрешно като FORGOTTEN TOMB.

Величествената обложка е нарисувана от гръцкия художник Satta La Main Verte, като идеално допълва настроението на записа и неговите лирични теми, които следват каустичната традиция на групата и същевременно засягат различни теми, от по-интроспективни медитации до пълна мизантропична агресия.

„Гордеем се с този нов запис, вложихме много усилия и фактът, че ще бъде издаден по време на 25-ата годишнина на групата, го прави още по-специален“, коментират от FORGOTTEN TOMB. „Няма как да звучим повече като себе си от този запис – звучи така, както бихте очаквали, но в същото време има нов подход към темата. Има много подробности, които трябва да бъдат открити в песните и ние нямаме търпение нашите фенове да го чуят.”

Албумът е записан в Elfo Studio в Италия между август 2023 г. и януари 2024 г. и е продуциран от Daniele Mandelli и FORGOTTEN TOMB. Daniele Mandelli, Ferdinando Marchisio and Alessandro Comerio смесват албума. Davide Tavecchia го мастерира в Twilight Studio през февруари тази година.

Предварителните поръчки са стартирани на следния адрес: https://forgottentomb.store

 

 

 

 

Съдържание:
1. Nightfloating
2. A Chill That You Can’t Taint
3. This Sickness Withered My Heart
4. Unsafe Spaces
5. Drifting
6. A Despicable Gift

 

 

 

Чуйте сингъла „Nightfloating“:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.