THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Vermine“, дебютният дългосвирещ албум на SOTHERION

Чуйте „Vermine“, дебютният дългосвирещ албум на SOTHERION

Френският самостоятелен блек метъл проект   SOTHERION издаде дебютния си дългосвирещ албум, „Vermine“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла World Terror Committee, като може да бъде открито както в дигитален формат, така и на физически носител – дискове и плочи в лимитиран тираж (https://lmy.de/gEso).
Обложката е творба на Dehn Sora.

Създаден от ума на скандалния композитор BST (Aosoth, The Order of Apollyon) в пълна изолация, в разгара на първите локдауни през 2020-та година,  Sotherion е самостоятелен проект, който отдава почит на втората вълна от края на 80-те и началото на 90-те  в блек метъла. Вдъхновен от отвращението към съвременния свят и неговото обожествяване на посредствеността и възхвалата на плъховете, и мотивиран от търсенето на стари начини за запис на остри като бръснач китари и нископулсиращи барабани, дебютното демо „Schwarmgeist“ се появи в един миг, действайки като фар за всичко онова, което предстои.

Благодарение на добрата работа, проектът предизвика интерес и по-късно сключи договор с лейбъла  W.T.C. Продукцията и работата по дебютния албум започват малко след това в дълбините на прословутото BST Studio, с идеята да изваят и вдъхнат вонята на смъртта в скромен паметник на старата сцена, впоследствие придобил плът  под формата на пълнометражния запис „Vermine“. През непрекъснатото проклятие на 2022 г. Sotherion показва пълните си сили – и пълна визия – между „Schwarmgeist“ и сега „Vermine“. Известността на BST със сигурност го предшества, но Sotherion със сигурност е най-личната му работа досега.

Наказващо и зловещо преживяване, „Vermine“ включва 10 песни с обща продължителност около 44 минути. „Творческият процес, водещ до този албум, беше съсредоточен около специфияния звук, преди всичко“, разкрива BST. „Всеки китарен риф има за цел да подчертае този суров стил на продукция, който до голяма степен напомня за началото на 90-те – минималистична музика, която да остави достатъчно място за бълбукащите хармонии на наситените струни да се развият.“ Наистина, всеки мехурен тон и текстура тук се усеща като бръснарска тел, провлачена през плътта (БЪРЗО), но с дисхармонията, протичаща също толкова раздвижено и свободно, общият ефект е дезориентация и делириум, които отстъпват място на неизбежна имплозия. Казано по друг начин, вие не просто се опитвате да „слушате“  „Vermine“, а  се опитвате да оцелеете сред неговите дебри. „Задушаване“ е друг начин да го кажем… или сирена за въздушна тревога.“

Не е изненадващо, че съдържанието съответства на Sotherion. Както BST обяснява по-нататък:
„Лирично, различните теми се въртят около помрачен възглед за реалността, непрекъснато разпадащия се модерен свят, инстинкта да се приветства смъртта на всички като крайна цел на човешкия експеримент. Тази подигравка може просто да се разпростре върху самия слушател, в зависимост от духовните координати на човека, идващ  във „Vermine“. „

 

 

 

Съдържание:
1.Shemyaza 00:39
2.La mort pour compagnon 03:52
3.The Fallen 03:51
4.Word Made Death 03:58
5.Flame of Deliverance 04:35
6.Famished King 04:06
7.Blood Prophet 04:37
8.Le havre meurtri 05:11
9.Schwarmgeist 05:23
10.Shrine of the Chosen 06:57

 

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.