THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на BLACK LAVA

Нов сингъл от предстоящия албум на BLACK LAVA

Макар и сформирани през първата изпълнена с изпитания година от пандемията, BLACK LAVA изригнаха с дебютния си дългосвирещ албум, „Soul Furnace“. Сега, две години по-късно, австралийците се завръщат с нов блек/дет метъл опус – „The Savage Winds to Wisdom“.
Заглавието ще бъде издадено на 12-ти юли чрез лейбъла Season of Mist, като предварителните поръчки вече са стартирани на следния адрес: https://orcd.co/blacklavathesavagewindstowisdom.
Обложката е отново творба на Xenoyrs (Ne Obliviscaris).

 

 

 

Съдържание:
1. Colour of Death (6:44)
2. Dark Legacy (4:08)
3. Wrapped in Filth (4:03)
4. Unsheathing Nightmares (4:45)
5. Summoning Shadows (6:03)
6. Ironclad Sarcophagus (4:08)
7. Pagan Dust (4:46)
8. Sanguis Lupus (5:21)
9. The Savage Winds to Wisdom (7:07)

 

 

BLACK LAVA бърка в същия котел с влияния и в „The Savage Winds to Wisdom“. Зловещи, дисонантни контрамелодии и проклятие от прогресивни ритми кипят заедно с кален, олдскуул дет метъл, преливащ в средновековни фантазии. Издълбан от харем от бласт бийтове и един смазващ костите риф, „Ironclad Sarcophagus“ призовава в реалността древен магьосник.

„Опитвам се да остана верен на духа на метъла“, казва Rob Watkins за изработването на текстовете. „За тази песен си представих този древен магьосник, който изпраща зли вибрации в света с надеждата да подмами някой да отвори ковчега му“.

 

Както при всички неща, които излизат на повърхността през нощта, „Unsheathing Nightmares“  ви примамва, преди да забие ноктите си в черепа ви. Барабанистът Dan Presland (Vipassi, ex-Ne Obliviscaris) се срива и гърми зад облаци от жужащо изкривяване, само за да се възцари след това  риф с удрящата сила на палач.

„Имаше по-голямо внимание към композициите в ‘The Savage Winds to Wisdom'“, казва китаристът Ben Boyle, който също така може би познавате от Vipassi. „Новият ни албум има по-голямо усещане за дълбочина от първия ни. Рифовете и мелодиите са по-многопластови, като същевременно остават верни на това, което прави BLACK LAVA: тежки, но закачливи химни, които разказват епична история с истинско усещане за атмосфера.“

В „Unsheathing Nightmares“ Rob Watkins все още ръмжи с цялата огромна заплашителност на опасно чудовище. Но под извиващия се левиатан,  на басовата линия на песента се раздвижва още по-заплашителна и неуловима сила. На практика можете да чуете как очите му се въртят в тила, докато призовава древно зло сред адска, напоена с дъжд атмосфера.

„Когато пиша текстове, се опитвам да остана верен на духа на метъла, но всъщност просто канализирам как музиката ме кара да се чувствам“, казва Watkins. „„Unsheathing Nightmares“ е една от песните в „The Savage Winds to Wisdom“, които наистина ме развълнуваха. Надявам се и нашите фенове да го почувстват също толкова интензивно.“

Видеото към „Unsheathing Nightmares“ е заснето и режисирано от Colin Jeffs. Редактирането и цветовете са дело на  Dan Presland.

 

 

Чуйте „Unsheathing Nightmares“ и се насладете на официалното видео към него:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.