THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

STRYCHNOS : „Armageddon Patronage“ (ревю и премиера)

STRYCHNOS : „Armageddon Patronage“ (ревю и премиера)
BG1 от 2

Преди две години излезе дебютният албум на дивата орда STRYCHNOS – датска блек/дет метъл банда с огромен заряд, която успя да остави трайна следа в съзнанието ми. „A Mother’s Curse“ остави в мен впечатление за чудовищен концептуален опус, който в дадения момент надхвърли почти всички вече изградени стилистични представи, доставяйки тероризираща стена от тежки звукови воали и осебващи послания (можете да си припомните цялото ревю тук: https://bit.ly/3TIsX2T).

Днес в слуховото ни пространство навлиза „Armageddon Patronage“ – втората дългосвиреща творба на групата. Концептуално и музикално продължение на „A Mother’s Curse“, албумът предлага осем химна от нажежена и вдъхновяваща блек метъл злоба с елементи на дет метъл разкрепостеност и красиви и разнообразни атмосфери, неподдаващи се на точно определение. В малко под 43 минути, STRYCHNOS ни подлагат на кръстосан огън, доставяйки майсторски композиции с нови хрумвания и интензивни моменти.

На обложката от Phoebus Moreleón / Lïv & Död е изобразена отлично червената нишка в албума – тотално пожъване на мъртвите души, възкачване на Смъртта. Армагедон е изобразен в някои текстове като място, където царете на земята под демонично ръководство ще воюват срещу божествените сили в края на историята, или пък като денят на възмездието. Затова и „Armageddon Patronage“ , „Покровителството на Армагедон“, както и неговата обложка, са всъщност доста символични и изобразяват именно величието на Смъртта, нощният ѝ поход в отсичането на човешките „святи“ съдби.

Стартирайки с алтернативни атмосферични китари, излязли като от  слъдж, психеделична дуум метъл или рок композиция, внезапно в първото парче „Winds Warning the Final Storm“ навлизат емоционално заредените вокали на Andreas Lynge, които завладяват пространството и са красиво акцентирани от по-плавния и бавен инструментал, преплитащ темпа си с по-яростни и сурови части. Психеделия и блек метъл се преплитат по много заавладяващ начин, като изригващите във въздуха послания разпръскват огъня си надалеч.

В следващата песен – заглавната „Armageddon Patronage“, енергията се преплита с все по-зловеща атмосфера, като в песента можем да чуем кратко включване с реч и завоалирани окултни звукови пейзажи, съчетани със зарибяващи китарни моменти в края на песента, които оставят траен отпечатък в съзнанието и разширяват пространството до величествена грандиозност.

Включвайки различни интересни елементи към колана си, в следващите пет парчета „Armageddon Patronage“ продължава да се разгръща поетапно и да представя сурови и масивни атмосфери, които кулминират във финалната песен от албума, „Nattevandrerinden“. В нощния поход, описан от STRYCHNOS тук, сме свидетели на боен химн, който напредва с пълна сила и безкомпромисно, комбинирайки дълбок плавен и суров инстурментал, извисени тежки вокали, сякаш излизащи от цяла орда демонични гърла, китарни сола, по-епични и вдъххновяващи за битка сегменти и много вложена емоция.

С това казано, „Armageddon Patronage“ носи ветровете на зловещата и апокалиптична победа. С демонстрирани нови идеи и още повече атмосфера в арсенала си, STRYCHNOS са все така сурови, непреклонни и готови да разпръснат адския огън навсякъде около себе си, поднасяйки окултна, тежка и внушителна погребална атмосфера, изпълнена с отчаяние, злоба, борба за надмощие и непрогледен мрак. Това е албум, който изригва полъха на смъртта по начин,  който ви кара да потръпнете в страхопочитание.

 

 

Чуйте „Armageddon Patronage“ по-долу:


Банда: STRYCHNOS
Албум: „Armageddon Patronage“
Дата на издаване: 17-ти май, 2024-та година
Лейбъл: Dark Descent Records
Линк за поръчка: https://darkdescentrecords.com , https://ddmsuo.eu

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.