THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте “Weltenzerstörer”, новият албум на ERNTE

Чуйте “Weltenzerstörer”, новият албум на ERNTE

Vendetta Records с гордост представят  “Weltenzerstörer” – новият албум на швейцарското блек метъл дуо ERNTE.  Изживейте  слуховото пътешествие по-долу:


След предишните два албума на групата (“Geist und Hexerei” / “Albsegen”), “Weltenzerstörer” представлява по-нататъшно развитие на по-ранната работа на ERNTE, като набляга на нейните мелодични и атмосферни елементи, като същевременно остава верен на своя блек метъл произход.

ERNTE за новия албум, неговата естетика и смисъл:
„Обложката е създадена от графичен дизайнер, на когото попаднахме в социалните мрежи. Неговото изображение веднага ни хареса и в нашите очи пасва идеално на заглавието на албума: До морското чудовище, „разрушителят на света“, малкото хора изглеждат малки и незначителни, почти изчезват. Този разрушител на света също съществува в сатанински ритуал под формата на Левиатан в първия ни сингъл/видео „Ruler of Chaos, Bringer of Storm“, например.
Но Weltenzerstörer („разрушител на света“) не означава просто унищожаването на нашата земя – множественото число „светове“ е съзнателен избор. Светът на болните мисли. Светът на фалшивите чувства. Светът на потреблението или светът на манипулацията. Светът на религиите, който всички ние дълбоко презираме.
„Weltenzerstörer“ не е концептуален албум, но като цяло може да се каже, че текстовете в албума въплъщават мизантропско отношение. Става дума за съзнателно избрана самота и търсене на по-висш смисъл. Но също така е и призоваване на древни сили и духове, за да се създадат нови с унищожаването на днешния болен свят(светове) и да се даде на природата отново повече пространство.“

“Weltenzerstörer” е записан и миксиран от китариста на ERNTE и главния текстописец Häxär в Inferno Studio, Швейцария.Мастерирането е дело на Greg Chandler от Priory Recording Studio, Обединеното кралство.

 

Съдържание:
1. The Witch (Was Born in Flames)
2. Ruler of Chaos, Bringer of Storm
3. Silent and Bleak
4. Trip to a Solitary Moon
5. Vessels of Sacrifice
6. The Fire Lake: Death of Souls
7. Profound Eyes

 

 

ERNTE са:
Häxär: китари, бас, барабани
Askahex: вокали, бас, цигулка

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/ernteblackmetal
https://www.instagram.com/ernte_blackmetal/
https://ernteblackmetal.bandcamp.com
https://linktr.ee/ernteblackmetal
https://www.vendetta-records.com
https://www.facebook.com/vendettacult

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Мирослав-Velzevul666
15 дни 🔥

Вълшебни и Магични…
Бих ги определил като прилепни….Нека прилепите продължават да бъдат господари на мрачните,притихнали,дълбоко скрити,необитавани…помещения в които шепненето е като дишането…Живот и Пристан…
И нека да се вгледаме в нас самите общувайки дишайки…
ДА ПОМНИМ МЪДРОСТТА НА ВЕКОВЕТЕ!!!
Чародейци…

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.