THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Maanelyst“, дебютният запис на YR

Чуйте „Maanelyst“, дебютният запис на YR

През 2021 г. бяха посяти семената на онова, което трябваше да се превърне в нова одисея в царството на норвежкия блек метъл, отбелязвайки началото на YR – свеж и яростен консорциум, излизащ от студения мрак на Осло. Пътуването достигна своя връх през 2023 г., когато Nekrosis и Doedsskaldr се обединиха и започнаха работа върху първия си EP  запис, „Maanelyst“. Създадено с плам от комбинирания гений на Nekrosis и Doedsskaldr, музиката и текстовете отразяват вътрешния смут от човешката двойственост чрез френетично бласт бийт темпо под умишлените ритми на блек енд рола.

Към дуото се присъединяват още Levik на бас и Niklas на барабани, чието майсторство допълва изживяването на живо. YR излизат на сцената с бойни окраски, въплъщавайки суровата, нефилтрирана същност на блек метъл артистичността и запалвайки сцената с наелектризиращото си присъствие.

“Maanelyst” е миксиран и мастериран от Hugo Alvarstein (God Dethroned, Nocturnal Breed, Chrome Division). Обложката е дело на Necrolust Productions (Kampfar, Whoredom Rife, Black Altar).

Заглавието излиза днес чрез лейбъла Hellstain Productions, като поръчки на физически носители са възможни на следния адрес: https://bit.ly/3V4kKYR.

 

 

 

Съдържание:
1. Doed og begravet
2. Kvessa Tunger
3. Nidhogg
4. Stormtatt
5. Offernatt

 

 

Чуйте заглавието по-долу:

 

Полезни връзки:

Facebook | Bandcamp | Instagram

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.