THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Fyrnask

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Fyrnask

Германската блек метъл банда Fyrnask разкри нов  сингъл от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, “VII – Kenoma”.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 30-ти април тази година чрез лейбъла Ván Records, като от 16-ти април ще бъдат стартирани и предварителните поръчки на физическите носители – лимитиран опушен винил, черен винил и CD Digipack.

Оставайки отдадени на втората вълна блек метъл, преживяването което носи “VII – Kenoma” е все така дълбоко вкоренено в същото време и в ритуалната ембиънт и дроун музика, като включва в себе си и заигравка със синтезаторни звуци, неокласически и традиционни инструменти и вокали.

Сгушен измежду тези звукови сфери, албумът проследява концептуално дълбочината на “Muṣībat-Nāma” или още наричана “Книгата на Страданието”, написана от персийския поет и мистик Фарид ад-Дин Аттар през 13-ти век.
В своите текстове, Аттар доразвива въпросите на теодицеята, противоречивия характер на идеята за всемогъщия добър Бог и човешкия опит на скръб, страдание и несправедливост. В центъра на мистичната творба на Атар е поклонникът на „мисълта на сърцето“, който изследва физическата и метафизичната сфера. Духовният търсач научава за Двата свята, за материалното и ефирното съществуване, както и за страданието и провала и в двата. Решаващо изображение на тази агония е сцената, в която поклонникът среща траура и детронира Иблис в руините на някогашното му царство. Албумът се свързва с тези картини и атмосфера, изследвайки значението на жертвите и страданията на метафизично равнище.

“VII – Kenoma” е създаден в периода между 2016-та и 2019-та година , като музиката в него е смесена от Fabian Schulz в Sunsetter Recording Studio и мастерирана от V. Santura в Woodshed Studio.
Обложката е творба на Glyn Smyth от Stag & Serpent.

Линк за поръчка: https://bit.ly/3tpjpgo 

 

Съдържание :
1. Hraevathefr
2. Sjodhandi Blodh
3. Nidhamyrkr
4. Helreginn
5. Daudhvana
6. Blotgudh

 

Премиерният сингъл,“Niðamyrkr“, придружен от официално видео:

Полезни връзки:
https://www.facebook.com/Fyrnask
https://fyrnask.bandcamp.com/music
https://www.van-records.com
https://www.facebook.com/vanrecs
https://vanrecords.bandcamp.com

 

Моя поглед върху албума можете да си припомните тук.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.