THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Украинските ни събратя KHORS с концерт в София през септември

Украинските ни събратя KHORS с концерт в София през септември

На 28.09.2023 – изненадващо,  по покана на Nosferatu Craft Beer Shop,  ще се състои концерт на украинските блек метъл легенди и събратя KHORS. Събитието ще се проведе в столичния клуб “Live & Loud” (радвам се, че събитието се случва на същото място, на което само преди малко повече от месец се състоя концерт на руска блек метъл група),  а повече подробности ще бъдат обявени съвсем скоро.

KHORS е една от най-значимите украински блек метъл групи, създадена през 2004 г. в Харкiв, със седем дългосвирещи албума, DVD и няколко лайв албума зад гърба си и множество концерти в Украйна и чужбина. За качеството на бандата свидетелстват участията на фестивали като Motocultor (Франция), Kilkim Žaibu (Литва), Ragnard Rock (Франция), OST (Румъния), Dark Troll (Германия), Gothoom (Словакия), Aurora Infernalis (Нидерландия), Hell Fast Attack (Чехия), Metal Head’s Mission (Украйна), Oskorei (Украйна), Carpathian Alliance (Украйна), Thor’s Hammer (Германия), Metal Gates (Румъния), Winter Mithfest (Чехия).

Отвъд  леко посредствено поднесената от организаторите информация за събитието и бандата, копирана и поставяна от всички  – KHORS са една от ОСНОВНИТЕ групи в украинския ъндъргаунд и тяхната музика увековечава редица важни за украинския народ и история теми, подобно на съгражданите им и близки приятели Drudkh.

За качеството на една група не свидетелстват редицата участия по фестивали и подкрепящи актове, а нейната стойност в музикално отношение, нейната концепция и не на последно място – на нейната идеология, консистентност и принципи.

И тук KHORS показват непринудено своята мощ , като  онова което ви предстои да усетите на сцената… е суровата енергия на стотици призраци на украински поети, артисти  и дейци , въплътени в телата на четиримата музиканти.

Светлина, истинска сила и всепомитащ качествен украински блек метъл полека си проправят път към септемврийските мъгли…

В София KHORS ще представят песни от последния си дългосвирещ албум „Де Слово Набуває Вічності“/“Where The Word Acquires Eternity“ (можете да си припомните ревюто на албума ТУК), както и ще се завърнат към по-ранните си творби… със сигурност към едно от най-значимите си парчета,  „My Cossack Way“.

Очаквайте повече подробности!

ПП: Войната в Украйна все още не е приключила – експлозии има периодично  почти във всяка част на страната, особено на изток, водят се и ожесточени битки на фронта. Нека задружно пожелаем сила и успех на момчетата от KHORS.

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
5 Коментара
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Калоян
11 месеца 🔥

ДА!Билети кога?

Калоян
11 месеца 🔥
Отговори на  Paula Fazlich

Обезателно, майче! Обещал съм бири от ехеййй от кога

Hellfire
11 месеца 🔥
Отговори на  Paula Fazlich

Зарибяващо до степен върховна … няма как да се пропусне… а ти си огромна Паула!

Ивайло
11 месеца 🔥

Khors са силна банда на живо. Чакаме ги с нетърпение и дано носят достатъчно дискове за щанда. ????

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.