THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия запис на THE AMENTA

Нов сингъл от предстоящия запис на THE AMENTA

Екстремните метъл иноватори THE AMENTA разкриха второ парче от предстоящия им EP запис, „Plague Of Locus“: изкривена и мръсна интерпретация на хипнотичната песен на ALICE IN CHAINS – ‘Angry Chair’.


Трансформирайки класическия гръндж звук на „Angry Chair“ в мрачна индъстриъл метъл студенина, THE AMENTA подчертават зловещите аспекти на този шедьовър от 90-те. Оставайки вярна на ритъма и настроението на композицията, австралийската група засилва и без това тъжната атмосфера, като добавя повече изкривяване и отчуждение в микса.

 

Клавиристът Timothy Pope коментира:
„Angry Chair“ и целият албум „Dirt“ на ALICE IN CHAINS като цяло е фаворит на THE AMENTA. Имаха толкова мрачен, зловещ и шибано тежък звук в албума и това винаги е било голямо вдъхновение за нас, особено що се отнася до създаването на „Revelator“. Барабаните за този кавър бяха записани по същото време като барабаните за „Revelator“ и за кратко обмисляхме да включим песента в този албум. За моите уши това споделя общо усещане. Има безнадеждност и болка, които мисля, че са пронизани през целия „Revelator“. Вокалите на Cain изглежда изваждат повече от това отчаяно острие в нашия кавър.“

 

Повече информация за EP можете да намерите тук.

 

 

„Plague Of Locus“ ще бъде издаден на 19-ти/20-ти октомври на плоча, издадена самостоятелно от бандата и в дигитален формат чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Предварителните поръчки са възможни чрез Direct Merch (плочи) и Bandcamp (дигитален формат).

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.