THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Първи сингъл от предстоящия дебют на ERSHETU

Първи сингъл от предстоящия дебют на ERSHETU

Новосъздаденият френски проект ERSHETU разкри първи сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Xibalba“. Сингълът „From Corn To Dust“ можете да чуете по-долу, като видеото е създадено от уникалния артист Dehn Sora (AMENRA, ULCERATE).

Както и може да се очаква от подобна колаборация, клипът изцяло се потапя в същността на ERSHETU и движещите се изображения във визуализацията се сливат с неговата сила, динамични звукови пейзажи и мелодични аранжименти.

„From Corn To Dust“ пренася съзнанието ери назад във времето чрез преплитането на традиционни фолклорни инструменти като традиционната ритуална флейта на маите, използвана в техните храмове, заедно с мощни блек метъл рифове под слоеве красиви ефирни китари, гениални ритмични племенни перкусии и преплитащи се барабани и оркестрални аранжименти, заобиколени от реещия се добре познат глас на невероятния Lars Nedland (BORKNAGAR, SOLEFALD), който пресъздава текстовете на Void (Debemur Morti Productions) с огнена енергия. Песента е необикновена ритуалистична приказка от отдавна забравено време, която с трепет разкрива главозамайваща атмосфера и детайли, интересни за проследяване.

 

Композиторът Sacr споделя за „From Corn To Dust“:
„Концептуалната идея да направя серия от тематични албуми, базирани на изгубени цивилизации и Смъртта, първоначално дойде от Void. Когато става дума за „From Corn To Dust“, тук исках да създам песен, която започва с бавен ритъм, богат на племенни перкусии и която преплита контрабас барабан с контрастираща мелодия на флейта. Това създава поглъщаща атмосфера. Парчето постепенно се ускорява, докато настъпва пауза, белязана от вокални заклинания, носещи първата ударна част. Този взрив предвещава пристигането на цигулки, които засилват желания епичен и кинематографичен страна на песента. В много тежкия пасаж исках да си припомня темата, взета от „Enter The Palace Of Masks“ (интрото към албума) и още веднъж да подчертая кинематографичната страна на музиката. С много богатия и дълбок звук, който Vindsval осигури, и с финия текст на Void, великолепно интерпретиран от Lars, „From Corn To Dust“ според мен е много богата песен, съдържаща много различни атмосфери. Всичко това се случи съвсем естествено по време на процеса на композиране.“

 

Концептуалистът VOID добавя:
„Тази песен не е вдъхновена директно от Popol Vuh, а се отнася до по-общ аспект на митологията на маите, по-специално вярата, че предаността към боговете ще осигури добра реколта. Харесва ми как можете да пренесете текста в съвременното общество и да намерите смисъл. Все още е много свързано.“

 

Можете да си припомните детайлите около албума ТУК.

 

„Xibalba“ ще бъде издаден на 27-ми октомври чрез лейбъла Debemur Morti Productions в дигитален формат и на физически носител – диск, аудиокасета и плоча. Можете да откриете всички наличности на следния адрес: https://bit.ly/45Yff2r.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.