THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Therizo“, дебютният албум на TAUBRĄ

Чуйте „Therizo“, дебютният албум на TAUBRĄ

Окултната блек метъл банда TAUBRĄ почита и разширява старите традиции в блек метъла с девет разбиващи и мелодични парчета, оформящи дебютния им дългосвирещ албум „Therizo“. Чуйте заглавието по-долу:

 

 

Композиторът B. (AARA) коментира:
„В края на 90-те и в началото до средата на 2000-та година имаше някаква обратна реакция срещу комерсиализацията на блек метъла, който беше много мелодичен и симфоничен, с по-примитивна и по-мрачна ориентация. Много групи, дори по-нови, се върнаха към края на 80-те и началото на 90-те, но донесоха и нещо по-грубо в блек метъла, което е трудно да се опише, но никога не е съществувало преди и след това. Това беше заменено през 2010 г. от силното влияние на мелодичния финландски блек метъл и за съжаление не се практикува толкова често днес. Добри примери са издания от този период на KATHARSIS, GORGOROTH, URGEHAL/BEASTCRAFT, GRAVEN, TSJUDER, CRAFT, RAGNAROK, BEHEXEN и IMMORTAL. Някои от тези групи останаха верни на себе си до днес, други промениха стила си, трети просто вече не съществуват.
С TAUBRĄ не искаме да бъдем трибют банда, която се опитва да копира този стил, защото тези времена просто вече отминаха и не могат да бъдат възпроизведени. Опитваме се да уловим подобна атмосфера и да я съчетаем с днешния блек метъл.“

Заглавието на албума „Therizo“ произлиза от древния термин за „да пожънеш“ или „да отрежеш“, метафора за силата на смъртта – повтаряща се тема в дебюта на TAUBRĄ.

Вокалистът и текстописец R. открива вдъхновение в стари и неизвестни фотографии:
„Това бяха снимки със зловеща атмосфера и скрит религиозен елемент в тях. Те показваха изкривени изображения, изобразяващи религиозни събирания, религиозни кръстове, тела, яздещи коне и т.н. Имаше силно мрачно настроение в тях. Оставих ги истински да ме вдъхновят както при процеса на писането, така и относно допълнителните идеи. Изображенията могат да бъдат доста мощни по този начин, поне за мен. Те могат да ръководят както перото, така и ума…“

 

 

„Therizo“ ще бъде издаден на диск, плоча и в дигитален формат на 13-ти октомври (петък 13-ти) чрез лейбъла Debemur Morti Productions. Предварителни  поръчки са възможни в официалния сайт на лейбъла : https://www.debemur-morti.com, както и в BandCamp.

 

Полезни връзки:
Taubrą Facebook
Debemur Morti Productions 

 

Припомнете си всички детайли за предстоящото заглавие ТУК.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.