THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

SULPHUR AEON представят сингъла „Seven Crowns and Seven Seals“

SULPHUR AEON представят сингъла „Seven Crowns and Seven Seals“

Няколко дни преди издаването му, германските блек/дет метъл повелители на лъвкрафтския ужас SULPHUR AEON разкриха заглавното парче от предстоящия си четвърти дългосвирещ албум, „Seven Crowns and Seven Seals“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 13-ти октомври (петък 13-ти) чрез лейбъла Ván Records.
Плочи и дискове са налични за предварителна поръчка на следния адрес: https://bit.ly/3KxckVE.
Музиката в албума е написана от T. с изключение на песента ‘Seven Crowns and Seven Seals’, която е композирана от T., Laurent Teubl и Michael Zech.
Текстовете в заглавието са напсани от M.
Синтезаторите и ембиънт пространствата са дело на S.
Продуценти и отговорни за записите и смесването на албума са Michael Zech и Simon Werner.
Асистент по продукцията на заглавието е Paula Klose.
Записите са осъществени в две студиа – Q7 Studios и Feire Records Studio през 2022-ра година.
Мастерирането е поверено на V. Santura от Woodshed Studio.
Обложката е творба на Paolo Girardi.

„venomous wormholes – no salvation
hostile transition into a sulphurous aeon!“

Тишина…след това мрачна китарна мелодия кулминира в слаб шепот: „Sie sind hier…“. Краткото изказване на вокалиста M. е на немски за „те са тук“ и разбира се се отнася до Древните от Лъвкрафтовата ерудиция, централна за лиричния, концептуален и визуален космос на SULPHUR AEON.

„Sombre Tidings“ е само кратка прелюдия към смазващите, катранено черни вълни, които ще ви залеят, щом квинтетът изстреля почти седемминутната „Hammer from the Howling Void“. Бележейки техния четвърти запис до момента и първи от пет години насам, началната песен на “Seven Crowns and Seven Seals” е смело изявление, определящо подхода и амбицията на групата.

Точно както Лъвкрафт измисля цял свят от неописуеми създания и свръхестествени ужаси в началото на 20-ти век, SULPHUR AEON, повече от всякога, навлизат по-дълбоко в собствения си артистичен диапазон, изработвайки албум със същата неземна красота и въздействие.

Вдъхновен от банди като Morbid Angel, Dissection, Behemoth и Emperor, творческият ръководител на бандата Torsten Horstmann постепенно трансформира SULPHUR AEON от дуо в много уважаван субект в международния метъл верига през 2010-та година, разчитаща преди всичко на качествени издания и силно избирателни изпълнения на живо.

Без да се притесняват да признаят своите скромни корени в бившето индустриално сърце на Германия, T. и M., барабанистът D. – който се присъедини към групата през 2011 г., както и китаристът A. и басистът S., които станаха членове на култа през 2018 г. , прераснаха във впечатляващ тесен съюз, готов да създаде нещо уникално и запомнящо се.

„we gaze aghast as the yearning abyss devours us
not dead but dreaming, disgorged into a sea of stars“

Най-новият опус на SULPHUR AEON е благословен с контрасти, удивителни звукови приливи и отливи. Очаквайте порой от ъгловати рифове и свирепи бласт бийтове, изискани слоеве от мелодии, плътна атмосфера и триумфално скандирани припеви.

Очаквайте ефирни акустични китари, фини синтезатори, нотки на готика („The Yearning Abyss Devours Us“), пищни солове, електронни партии, енергична агресия („Arcane Cambrian Sorcery“), монументална тежест, преминаваща в хипнотични вокални модели („Seven Crowns and Seven Seals“) и голям финал („Beneath the Ziqqurats“).

Надхвърляйки жанровете и винаги запазвайки естествената си кохерентност, „Seven Crowns and Seven Seals“ обгръща съвършенството на кинематографичния метъл, перфектно уловено и усъвършенствано от дългогодишните сътрудници Simon Werner и Michael Zech (Secrets Of The Moon, Bølzer etc.).

По отношение на обложката, този път SULPHUR AEON отново нарушават традицията си да работят с Ola Larsson, но се обединяват с италианеца Paolo Girardi, за да изобразят апокалипсис на Лъвкрафт, противопоставящ се на богатството и динамиката на албума с по-суров стил.

„rejoice! devote yourself to the revenant ones.
sing! as the old ones end all life“

“Seven Crowns and Seven Seals” на SULPHUR AEON е манифестът и поне засега, вероятно върхът на банда, обсесивно креативна, страстно и доброволно предизвикваща себе си да продуцира музика, вечна и оригинална като литературното наследство на Лъвкрафт. Хвърлете се в тъмните води и бъдете погълнати от океанския прилив…

 

 

Съдържание:

1.Sombre Tidings
2.Hammer from the Howling Void
3.Usurper of the Earth and Sea
4.The Yearning Abyss Devours Us
5.Arcane Cambrian Sorcery
6.Seven Crowns and Seven Seals
7.Beneath the Ziqqurats

 

 

Чуйте премиерния сингъл „Seven Crowns and Seven Seals“ по-долу:

 

Можете да си припомните ревюто  на целия албум ТУК.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.