THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на PESTILENGTH

Нов сингъл от предстоящия албум на PESTILENGTH

Месец преди официалното му издаване, испанското дет метъл дуо PESTILENGTH представя нов сингъл от предстоящия си трети дългосвирещ албум, „Solar Clorex“. Централно позициониран в траклиста, състоящ се от 10 парчета, ‘Baleful Profusion’ показва по-смела и директна страна на енигматичния мрак на групата.

 

Чуйте песента по-долу:

 

Динамичният звуков пейзаж на „Baleful Profusion“ е умело изтъкан от енергични барабани и мощни китарни рифове, компенсирани от пещерно ръмжене и допълнително подсилени от фини мелодични нотки, които пронизват плътната атмосфера. Последното творение на PESTILENGTH е кратко, но завладяващо пътешествие за ентусиасти на дивия и съвременен дет метъл.

 

M. от PESTILENGTH споделя за песента :
„„Baleful Profusion“ сигнализира за неудържима човешка кръвозагуба. Плътта изчезва, тъй като слънчевата радиация похабява целия живот наоколо. Трябваше да бъде съвсем директно парче, за да компресира страданието в Нищото. Беше композирано в средата на репетиционната. Имах няколко идеи, но песента започна да придобива неприятното поведение, което искахме, когато композирахме. Барабаните блъскат – от високоскоростни модели до блатисто езеро от изгнили нокти, завършвайки с бурни взривяващи ударни текстури. Местоположението на песента в средата на албума е правилното – по този начин може да заблуди слушателя, че може да поеме глътка кислород, но след това отново бива разочарован и нищо не се случва… На пръв поглед изглежда, че това е разделителната песен между страна A и B, но не е. Историята продължава да се разгръща на страна 2, албумът е едно цяло, свързано и солидно. Заглавието „Baleful Profusion“ се отнася до тежестта на изчезващото съществуване, описателна картина на смъртта чрез магнитно облъчване и съпоставянето на прогарящите сили срещу живота. Лирично казано е доста загадъчно и кратко…отворено за тълкуване!“

 

Всички детайли за „Solar Clorex“ можете да откриете ТУК.

Албумът  ще бъде издаден на диск и плоча на 16-ти февруари чрез лейбъла Debemur Morti Productions, като предварителните поръчки са стартирани на следния адрес :https://bit.ly/48pxwWS.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.