THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Solar Clorex“, новият албум на PESTILENGTH

Чуйте „Solar Clorex“, новият албум на PESTILENGTH

Седмица и половина преди официалното издаване на третия дългосвирещ албум на PESTILENGTH, „Solar Clorex“, корозивното дет метъл дуо от Страната на баските представя пълния стрийм на албума.

Потопете се в безупречна последователност от напрегнати, загадъчни песни на разложението, в които гротескните вокали се разпалват, задушават и възпламеняват отново; бодливи рифове – всеки с жило в опашката си – пълзят, влачат се и променят формата си в наелектризиращо насилие; безмилостните ритми преминават от вълнение от пещерно странстване към разтърсваща лудост  от изкривени груув рифове до чиста бруталност:

Композиторът М. споделя прозренията си за „Solar Clorex“:
„Може да се счита за третия  от триединството: „Eilatik“ беше най-отдалечената картина на осквернени империи, аномални създания, изпускащи серни изпарения, а не приветлив пейзаж, докато „Basom Gryphos“ ни запозна с най-големите същества, обитаващи долнния свят  – мощен, идващ от дълбините и смесващ химически вещества около естествените, дърво, хром, стомана, разтопена тефра; опасна смес от ужаси.
Очите правят грешката да погледнат към него и тогава е твърде късно. Накрая,  сингълът „Suhbem Legm“ представи още едно скрито чудовище, което изглежда мълчаливо, но честотите му резонират дори неподвижно, хаосът е неговият предшестващ катаклизъм: следователно „Solar Clorex“ е неизбежното унищожение на всичко, просто достатъчно спящо, за да се събуди в точното време, за да нулира всеки миниатюрна частица от живота. Що се отнася до звука, работихме усилено, за да подобрим някои тръни във вените си. Работихме в студиото на El Submarino Records и след това The Empty Hall Studios го мастерираха. Беше доста интензивна и непрекъсната седмица на запис, но благодарение на това , органичният и естествен звук е на първо място!“

 

Разгледайте всички подробности за албума ТУК!

 

Албумът  ще бъде издаден на диск и плоча на 16-ти февруари чрез лейбъла Debemur Morti Productions, като предварителните поръчки са стартирани на следния адрес :https://bit.ly/48pxwWS.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.