THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Чуйте „Verses In Oath“, новият албум на HULDER

Чуйте „Verses In Oath“, новият албум на HULDER

Американският блек метъл проект HULDER разкри за свободно слушане  предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Verses In Oath“.
Очаква се студийното заглавие да бъде официално издадено на 9-ти февруари чрез лейбъла 20 Buck Spin, като може да бъде открито в дигитален формат и на физически носител – аудиокасета, диск и плоча.
Цялата музика и текстовете са написани от Hulder.
Записите са осъществени в De Pestkerk Studios, като барабаните са записани отделно- в The Underworld Studios.
Смесването и мастерирането на заглавието са осъществени от Ahti Kortelainen в Tico Tico Studios.
Илюстрациите са творба на Mfaxii, като шаблонът е направен от Dan Fried.

Линк за поръчка: https://www.20buckspin.com/hulder

Натрапчиво грандиозният нов албум на Hulder „Verses in Oath“, създаден през най-мрачните студени месеци на северозападната зима, представлява най-величественото, необуздано проявление досега в завоевателното пътуване на групата –  нова територия бива  подпалена и завладяна с меч и щит.

През ключовата 2022 г.  Hulder  издаде „The Eternal Fanfare“ –  мини-албум с 5 песни, отбелязвайки нова фаза в бързото развитие на проекта. В допълнение към аудио възхода на HULDER, групата запали сцената на живо, обикаляйки на обширно турне в Северна Америка през цялата година и през 2023 г., което доведе групата и до европейските брегове за първи път.

Подтикната от тези благородни победи, почвата беше подготвена за необятността на „Verses In Oath“. Проследен от Hulder,  миксът и мастерирането са поверени на култовата легенда Ahti Kortelainen от Tico Tico Studios във Финландия, чийто огромен списък от кредити се простира от десетилетия, включвайки групи като  Barathrum, Belial, Impaled Nazarene и Moonsorrow сред безброй други. Резултатът е едновременно безмилостно свиреп и замислено емоционален; черна кръв върху бял сняг.

Древната изпълнена с тъга меланхолия и кипящ дух, които са същността на „Hearken The End“, проникват в целия албум, до момента основен детайл в идентичността на Hulder, чиито корени са вкоренени дълбоко в отдавна забравена почва. И докато жестокостта и разкъсаната плът на „Vessel of Suffering“ и „Enchanted Steel“ обхващат хищническо варварство, съединяването на всички тези елементи е това, което поставя „Verses in Oath“ във вечния пантеон на най-ярката линия блек метъл.

Докато блек метълът еволюира в безброй разклонения и поджанрове до степен на неразбиране, HULDER е решително потопен в разрушителното превъзходство, ритуали и традиции на жанра, носейки факела на неговия произход и наследство. И въпреки това „Verses In Oath“  учудва със злобния дух на творческа автономия и индивидуална свобода, които са от съществено значение за достигане на възвишените висини на жанра.

 

 

Съдържание:
1. An Elegy
2. Boughs Ablaze
3. Hearken The End
4. Verses In Oath
5. Lamentation
6. An Offering
7. Cast Into The Well Of Remembrance
8. Vessel Of Suffering
9. Enchanted Steel
10. Veil Of Penitence

 

 

 

Чуйте „Verses In Oath“ по-долу:

Албумът е записан в състав:
Hulder – китари, вокали, синт
Necreon – бас
CK – барабани

 

 

Ревюто на албума можете да си припомните ТУК.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.