THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ROTTING CHRIST представят сингъла „The Apostate“

ROTTING CHRIST представят сингъла „The Apostate“

След особено добре приетия албум от 2019-та година –  „The Heretics“, Rotting Christ се завръщат с „ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ (Pro Xristoy)“ – албум, който по собствените им думи обновява звука им, оставяйки в същото време верен на 35-годишните им корени, които завършват пълния си цикъл през 2024-та!
Студийното заглавие ще бъде издадено на 24-ти май, като предварителните поръчки на албума са стартирани на следния адрес:  https://shop.season-of-mist.com/list/rotting-christ-pro-xristou.

В слабо осветените катакомби на екстремния метъл едно име се извисява като монолит: ROTTING CHRIST. Sakis Tholis и неговият брат Themis стартират групата заедно  през 1987 г. През трите десетилетия оттогава гръцките титани оставиха своя мрачен отпечатък в целия метъл свят. Издават 13 студийни албума и изнасят повече  от 13000 концерта по целия свят. Под цялата тази упорита работа, Rotting Christ имат само една визия – желанието не само да прокарат границите на екстремния метъл, но и да продължат да преоткриват себе си по пътя.

Еволюцията на Rotting Christ се разгръща в няколко отделни глави. След като започнаха по-близо до едва контролирания хаос на грайндкора, те продължиха да установяват емблематичния звук на гръцкия блек метъл. Албумите им често включват изискани готически звукови пейзажи, само за да се потопят обратно в дълбините на богохулния плам. Всяка глава бележи следващо по-нататъшно изследване и непоколебим ангажимент към преминаването на границите.

Но истинската повратна точка  за групата сякаш дойде  през 2007 г., когато Rotting Christ подписаха договор със Season of Mist.  Бандата пуска  серия от албуми за френския лейбъл, които се противопоставят на всякакви очаквания. От пронизващия „Theogonia“ и симфоничното величие на „Aelo“ до ритуалната интензивност на „Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού“, кинематографичните преживявания, създадени от Rotting Christ, се превърнаха във феерия от бомбастични атмосфери, хипнотизиращи хорове и неокласически аранжименти.

Неочакван е  начинът им  на действие, с използването на различни езици (латински, арабски, гръцки, английски), както и широкото използване на известна поезия, вплетена в музиката им, като поемата „Гарванът“ на Едгар Алън По, включена в  „The Heretics“.

През 2019 г. епичното пътешествие на Rotting Christ продължи с компилацията „The Apocryphal Spell“, която предложи на феновете интимен поглед към неиздаван и рядък материал. Тази компилация, освен това, позволи на музикантите  да съберат сили, подготвяйки издаването на следващия си дългоочакван  14-ти пълнометражен студиен албум: „ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ (Pro Xristoy)“.

„ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ (Pro Xristoy)“ , или „Преди Христа“ в превод на гръцки, служи като пламенна почит към последните езически царе, които устояват на атаката на християнството, пазейки своите древни ценности и знания. В тази тематична одисея, сложно изплетена от парчета като „The Apostate“ и „Ygdrassil“, Rotting Christ се ровят в наследството на исторически личности като Флавий Клавдий Юлиан и скандинавски митологични крале, въплъщавайки силата на езическата мъдрост в лицето на християнските несгоди. Албумът капсулира същността на отличителния стил на Rotting Christ – мелодичен, но и суров на моменти – преоткривайки се отново, като същевременно остават вкоренени в тяхното 35-годишно наследство.

 

 

 

Съдържание:
1. Pro Xristoy (Προ Χριστού) (1:29)
2. The Apostate (5:01)
3. Like Father, Like Son (4:35)
4. The Sixth Day (3:56)
5. La Lettera Del Diavolo (4:01)
6. The Farewell (6:15)
7. Pix Lax Dax (4:33)
8. Pretty World, Pretty Dies (4:51)
9. Yggdrasil (5:04)
10. Saoirse (6:17)
11. Primal Resurrection (Bonus Track) (5:32)
12. All For One (Bonus Track) (3:37)

 

 

Чуйте песента ‘The Apostate’ по-долу:

 

Песента разказва историята на съпротивата срещу религиозната вълна. Това е почит към онези, които са били непокорни и най-вече, тази на Флавий Клавдий Юлиан, защитаващ древното знание и ценности срещу нападението на забравата. Парчето е сложна плетеница от хипнотизиращи хорове, неокласически аранжименти и характерната за групата черна атмосфера. В „The Apostate“, ROTTING CHRIST капсулират безмилостното си изследване на музикални и тематични граници.

 

Можете да си припомните ревюто на албума ТУК.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.