THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

МАШИНА НА ВРЕМЕТО : MAGIA POSTHUMA

МАШИНА НА ВРЕМЕТО : MAGIA POSTHUMA

MAGIA POSTHUMA. Посмъртна магия.
Това е името на една блек метъл банда, зародена през 1992-ра година в белгийския град Шарлероа покрай желанието на няколко момчета да свирят метъл, който да бъде отражение на личните им ценности и любовта им към окултното, митовете, смъртта и най-вече, към природата.

Идвайки като идея на Marc „Magus“ Bailly – басистът и вокалист на групата, последователно към Magia Posthuma се присъединяват барабаниста Thiery „Zargan“ Bailly (брат на Magus) и китариста Bythos. Към тях за известно време се присъединява китаристката Countess Cravelos, която свири с групата по време на концерти, като впоследствие напуска Magia Posthuma, за да се отдаде изцяло на работата с новата си банда Mystica. На нейно място идва Nornagest – вокалистът на култовите Enthroned, които се зараждат около година след Magia Posthuma.

 

 

Името на групата е свързано пряко с вампиризма и вампирската магия, като цялостната концепция на групата се базира именно на нощните създания и на обаятелния мрак.
Magia Posthuma (магията, използвана от немъртвите) е обследвана векове наред и за нея са писани много малко трудове, като едно от първите свидетелства за нея е написано от Чарлз Фердинанд през 1706-та година, като предупреждение за опасността от вампирите към Карл Александер фон Лотринген – управител и генерал-капитан на Нидерландия и петдесет и втори Велик магистър на рицарите от Тевтонския орден от
династията Хабсбург-Лотаринги.

Следвайки атмосферата на казаното по-горе, белгийците успяват да създадат демо записа „Triumph of the Nocturnal Depths“ през 1995-та година. По записа работят под формата на трио Magus, Zargan и Bythos, като обложката е създадена от художника Kris Verwimp, който може би познавате от обложките на групи като Absu, Ancient Rites, Afsky, Sear Bliss, Sabbat, Old Man’s Child, Marduk и много други.
Както традицията повелява, демото е записано в ограничен тираж касетки и е предадено от ръка на ръка, изцяло разпространено от членовете на групата.

Демото е класическа вампирска епопея за среднощните създания и мрака, като групата акцентира върху скандинавската митология и най-вече, върху материала от сборниците  Edda.

 

Можете да чуете „Triumph of the Nocturnal Depths“ тук:

 

Встрани от демото, през годините групата издава един изцяло неоткриваем сплит албум с норвежците Ildkrig през 1995-та (ако някой ми го намери, черпя) и участва в компилацията „Encyclopedia Pestilentia“ на френския лейбъл Velvet Music International с парчето „Bereavement“ през 1997-ма. Малко след въпросните издания и провеждането на редица локални концерти, Magia Posthuma изпадат в хибернация без да дадат каквото и да е обяснение.

Макар и да е записана в метъл архивите като вече неактивна група, официално няма потвърждение това да е така… и надеждата за възраждане на Magia Posthuma все още диша.  Дали  децата на нощта ще надигнат зов отново?

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.