THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

За сайта

BG1 от 2

 

THE VOID JOURNAL е ъндърграунд уебзин , стартиран официално на 5-ти януари 2017-та година (реално започва да се води блог в wordpress  известно време  по-рано, но  всичко е финализирано на тази дата и придобива завършен вид).
Идеята е ясна от самото начало – да отразява по-непознатите и специфични мрачни звуци от българския и световен ъндъграунд, най-вече тези от блек метъл жанра.
Да даде подслон на най-доброто от света на музиката, което често остава пренебрегвано от медиите или бива представяно по посредствен и недостатъчно подходящ начин.
Като идеология ‘Журналът’, както много от вас го наричат, поддържа вярването , че ъндърграунд музиката и културата са основният начин за борба с посредственото мислене, с ограниченията на обществото. С други думи казано – това не е просто сайт, а символ на бунт към обществото, към ниските му проявления.
И освен това, вървейки по пътя на луциферианството като философия, сайтът следва вярата в силата на индивидуалиста срещу тази на масата.

THE VOID JOURNAL е място, в което една личност споделя страстта си към музиката и се старае да разпространява всекидневно най-доброто от мрачните жанрове, без значение дали то е популярно или не, дали е харесвано от масата или не.
Това не е мястото, на което ще видите новини за Iron Maiden или други групи от този калибър – тук е мястото, на което ще попадате на новини , ревюта и интервюта , включващи нови и често изобщо непознати банди и албуми, или пък  стари и култови имена, които създават покоряваща музика, спираща дъха ви.
Накратко – истински култово място  за култови музикални фенове с отворен ум,  със сигурност неподходящо за почитатели на фалша и позьорщината в сцената…

 

Някои факти за The Void Journal:

1. The Void Journal е създаден на 5-ти януари 2017-та година. Съвсем обмислена дата – тогава е църковният празник Кръстовден.  Дяволито намигване към свидетелите на Йехова и слагане на началото на „покръстването“ с хубава музика под крилото на The Void Journal.

2. Главният жанр, който се подвизава в сайта е БЛЕК МЕТЪЛ. Понякога в страниците намират място и специфични мрачни отрочета на дарк фолк,  дет, дуум и пост-блек метъл и пост-рок жанровете.

2. През 2019-та година, две години след създаването си, сайтът придоби „популярност“ (едва ли съществуват много по-мръсни думи от тази…) и започна да работи директно с музикантите, лейбълите и ПР агенциите, превръщайки се официално в  онлайн медия.

3. The Void Journal е първият български уебзин, работещ  директно с лейбъли като Season of Mist, Terratur Posessions, Prophecy Productions & etc. Сайтът е техният първи (и за момента единствен) официален медиен партньор в България.

4. Най-много посещения към момента сайтът има в страни като България, САЩ, Норвегия, Германия и Франция, но тези статистики се менят всекидневно и обхватът се разширява.

5. Месечно в сайта има около 400 хиляди посещения (в по-слабите като активност периоди).

 

 

 

 

6. The Void Journal е първата онлайн медия на Балканите, посветена изцяло на култа към по-мрачната страна на тежкия ъндърграунд – в частност, към блек метъла.

7. The Void Journal е първата онлайн медия на Балканите, изцяло създадена и поддържана от жена (и нейната нестихваща любов към музиката).

 

Ако имате въпроси или искате да бъдете част от магията на THE VOID JOURNAL – пишете на [email protected] !

 

 

 

BG1 от 2