THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Q & A (част втора)

Q & A (част втора)
BG1 от 2

Привет отново, мрачни създания.

Днес отговарям на въпроса „Защо в The Void Journal няма репортажи на събития?“.
Въпросът ми е задаван от години и досега съм отговаряла индивидуално, но ми се струва добра идея да отговоря публично и тук, макар и да не изгарям от желание да подхващам темата и да не харесвам драмите, в които бях въвлечена покрай нея.

Започвам с това , че фокусът на The Void Journal от самото начало до момента е върху разпространението на стойностна музика и конкретни ценности и идеология, никога не е бил в отразяването на концерти и през годините не съм се замисляла толкова върху това, оставяла съм го изцяло в ръцете на другите медии.

Въпреки липсата на активност относно концертите, от известно време някои родни организатори на събития ми пишат и ме информират за събитията си, което ми позволява да пиша анонси за тях и да ви информирам навреме за предстоящи концерти. Това са Live & Loud и Desolate Management.
Ще виждате редовно новини за събитията, организирани от тях занапред – партньорството с тях е удоволствие.
Няколко чуждестранни организатори също редовно ме информират от години.

Встрани от анонсите – тази година след много убеждения от ваша страна, все пак реших да стартирам нова глава в развитието на The Void Journal и да дам началото на репортажите за събития в сайта.
За тази цел се обърнах към известен български организатор на блек метъл (и не само) събития във връзка с концерт на голяма блек метъл група, която ни гостува през май.
Щеше да е хубаво начало според мен.

Представих се официално през служебния имейл на медията, понеже считам, че не всеки е длъжен да знае за нея, и съвсем професионално отправих заявка за медийно партньорство.
Случи се през март и до концерта имаше близо два месеца – достатъчно време за отговор.

Хубаво, но организаторът мълчеше, концертът си мина и така и никой не благоволи да драсне някакъв отговор, било то и отрицателен.

Стана ми интересно и впоследствие след разговори с различни хора подозренията ми за ситуацията се потвърдиха – ставаше дума за чиста шуробаджанащина и защита на интересите на авери.

От достоверен източник разбрах, че лицето, занимаващо се с комуникациите на въпросната фирма (човек, с който и една дума не сме си казвали през живота ми и който не познавам въобще) е всъщност много близко с хора, които са доста негативно настроени към медията ми от момента, в който придоби малко по-сериозен успех… като част от тях са сред екипа на друга българска онлайн медия, техен партньор. И всичко придоби смисъл.

Досещам се много добре защо въпросната медия подлива вода (и то не за първи път, между другото) , но ми е чудно защо човек, който не ме познава, се връзва на акъла на някой друг и се включва в разни махленски изпълнения. И то човек, който се занимава с блек метъл концерти. Не ми се връзва някак…и с този манталитет препоръчвам да се насочи към работа за организатори на поп-фолк/чалга събития.

Както и да е. Когато разбрах за това, помолих приятелка да попита организатора във фейсбук дали имейлът е активен (аз просто вече не ползвам фейсбук), защото подлагам всичко на съмнение и исках да се уверя дали действително става дума за умишлен саботаж, а не за някоя техническа неизправност. Можеше имейлът да е отишъл в спам, примерно, макар и да беше малко вероятно поради настройките на служебната ми поща.
Можеше и имейлът да не е активен и да имат друг контакт, но да не е обновяван публично.
Всичко се случва, в крайна сметка.

След като получи отговор, че е активен, веднага ми предаде и понеже наближаваше друго събитие на въпросния организатор, още същия ден писах на същия имейл, че не ми се струва коректно това отношение към българска медия и съвсем възпитано поисках адекватен отговор.
Собственикът на фирмата (не лицето, за което коментирах по-горе) ми върна отговор на имейла същия ден, че съобщението ми е попаднало в спам и пожела да му пиша на личния служебен имейл.

Сега… тук ми се искаше да мога да си кажа – страхотно, ще се разберем.
Обаче… Ако съобщението ми е попаднало в спам, то как е получено във входяща поща след няколко месеца? Няма такава възможност.
Ако беше засечено от системата като спам, щеше да попадне отново в спам папката.
Единственият вариант едно съобщение до служебен имейл да се покаже във входящи, ако предното е било в спам , е ако някой ръчно е преместил предишното съобщение там.
С други думи – някой е преместил първото съобщение нарочно в спам, за да не бъде видяно.
Точно както първоначално ми предадоха.
Съветвах се с редица колеги от ИТ сферата, аз самата си правих експерименти – това е единственото логично обяснение.
Човекът, който преглежда имейлите, е преместил нарочно първия ми имейл в „Junk“, и просто явно шефът е видял по чиста случайност втория ми имейл преди да бъде изпратен отново там.

Без значение, че разбрах вече какво е станало, изпратих съобщение на подадения нов имейл – съвсем нормално представих идеята и заявих желание за акредитация на The Void (без акредитация няма как да се правят снимки от името на медията, както и да се пишат репортажи) … и явно или самият собственик на фирмата не ми отговори целенасочено…или пак ми бутнаха имейла в „Junk“, хаха.

И така, доста време мина без какъвто и да е отговор (което считам за отговор).
И с това категорично приключиха и опитите ми да се свържа с въпросния организатор.
Страницата е затворена  още преди седмици, и за мен лично всичко е точно към днешна дата.
Но подобно отношение към медия е интересно, най-малкото.
Приемам го с огромна доза чувство за хумор, разбира се, особено след като съм наясно с мотивите.

Изглежда просто шуробаджанащина у нас съществува дори и в блек метъла, ганьовски изпълнения също.
Особено от страна на тези няколко човечета, които се чувстват слаби и искат с това си действие да ме накарат да се чувствам незначителна – просто, защото те може би се чувстват такива в последно време и ненавиждат успеха на The Void и това, че нямат никакъв контрол върху него.

Успех, който е факт, благодарение на много усилия от моя страна, а не е подаден наготово… и който ще коментирам в други Q & A статии, тъй като някои от въпросите ви са навързани с темата.

Та, както и да е. Това е причината да не бъдат отразявани блек метъл събития в сайта – проявих желание, но не ми дадоха акредитация, каквато по мое мнение е съвсем логично подобна медия да притежава. Дори и не се осъществи нормална комуникация.

Занапред може би ще бъдат отразявани концерти в чужбина или такива на други организатори в България, но честно казано, като гледам как треперят някои хора за тази територия, май ще я оставя на треперлиите – да ѝ се радват, щом им е толкова ценна. Докато не преценя, че не е достатъчно ценна и за мен и за вас, разбира се. Тогава вече нещата ще станат малко по- сериозни…и може би ще им се наложи да се заредят с мента, глог и валериан, или пък нещо по-силно…

За финал искам да приключа с няколко думи към всеки, който в момента се намира в подобна ситуация или просто се занимава с нещо по-различно и изпъква по някакъв начин.
Правя го просто, защото към днешна дата съм на етап, в който съм доста над тези неща, преживяла съм много и съм победила много, мога спокойно да коментирам темата и това да е от полза на някого.

И тези думи са:

Никой не напада по задкулисен начин (особено групово)  и не подлива вода на онези, които счита за по-слаби или неспособни от себе си. Това е признак на слабост – малките хора нападат по сходен начин онези, които считат за заплаха за егото си и които не са им по силите.
Забележите ли такова поведение към себе си без да сте причинили умишлено някаква вреда на отсрещния – поздравления, правите нещата правилно, светите силно и определено имате нещо в себе си, което ви отличава и другите искат да притежават (но не могат да имат поради една или друга причина).
Успехът  и личното израстване винаги вървят ръка за ръка с приемането на факта, че не всеки ще се радва да ги види у вас,  и че по всяка вероятност силата и таланта ви ще привлекат вниманието както на доброжелатели, така и на низши форми на живот, които ще опитват да ви имитират злонамерено, а също и да ви провокират, за да се почувстват значими и част от личното ви пространство (мисленето в стил „ако той/тя се занимава с мен и комплексите ми, значи съм супер готин/а“).

Моят съвет е да не обръщате особено внимание на шума (дори и на похвалите),  да пазите личното си пространство чисто и красиво, и просто да се фокусирате върху важните неща, защото от опит знам, че това поведение не е лично и не си заслужава енергията. Чуждите несигурности и поведение не са ваша отговорност. Внимавайте за вашите и отстоявайте своите ценности.

Правете това, което обичате и чувствате като правилно, и просто дайте свобода на околните да мислят каквото си пожелаят. Колкото по-ценни и истински сте, толкова повече ще привличате подобни реакции и ако имате потенциал и се развивате добре в дадена посока, просто трябва да го имате предвид и да сте готови, защото няма изключение от правилото.
При всички отличителни хора в историята е така.
Всички те са били бутани надолу в даден момент и въпреки това са оставили след себе си огромно наследство, което помним и до днес. Така е устроен света просто.

И не се опитвайте да давате урок на никого. Урок на глупав  човек не можеш да дадеш,  а умният ще схване и без да му подавате истината на поднос и ще си направи изводите сам. Енергията ви не е нужна в тази посока.

Фокусът на правилното място – това  е ключът.
Дръжте го здраво и си живейте живота по свое усмотрение.
Никой друг няма думата.

 

Това е от мен за днес.

 

Мисля, че тази песен е много подходяща за атмосферата на написаното (пък и все още е сред любимите ми):

 

 

ПП: Видях въпросите в предишния материал, както и имейлите – ще отговоря в следващите части. На който му хрумнат още въпроси, на които би искал да види отговор в рубриката, да заповяда – записвам всичко. Надявам се да сте добре и да сте вече в петъчно настроение (четвъртък си е малкият петък, все пак).
До скоро! (:

 

 

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
6 Коментара
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Калоян
10 месеца 🔥

Настръхнах, майче! И тая ми се струва подходяща https://www.youtube.com/watch?v=Aqv5TYQTFYM

Natty
10 месеца 🔥
Отговори на  Калоян

Ама дали не е баш на място 😀

Ambriz
10 месеца 🔥

You serious???? Such f****d up folks. I personally invite you to Mexico. Check inbox.

Hellfire
10 месеца 🔥

Веднага се сетих кои са замесените, особено пачата която те е спънала. Много ти завижда със сигурност. Поздравления за достойната реакция и само напред, ние сме с тебе……

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.