THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Q & A (част първа)

Q & A (част първа)
BG1 от 2

Привет, мрачни създания.
Реших да създам рубрика, в която да отговарям на често задавани въпроси или просто интересни запитвания, които  получавам относно The Void Journal.

Въпросът „На какъв принцип решаваш какво да публикуваш в сайта?“ първоначално ми бе зададен от един от първите ми съмишленици , който е наоколо още от 2017-та година, а след това и от нови лица, затова отговарям с огромно удоволствие в тази рубрика, макар и според мен за повечето да е вече съвсем ясно за какво става дума наоколо.

Материалите в сайта, без значение от какъв тип – статии за нова музика, новини, ревюта или друг тип публикации, са базирани на концепцията на The Void Journal, която може да се струва ограничена на някои, но реално е доста обширна.

Като запален музикален фен, който гори с блек метъла от 90-те години (общо взето, от момента, в който се пресякоха пътищата ни), на първо място публикувам албумите и новините,  свързани с блек метъл жанра , които сама съм си открила и са ми харесали, в които виждам нещо специално, нещо над посредственото. Просто това е „моят“ жанр и не ми е по силите да се отърва от обсесията към него. Положението не е от вчера и шансът да спра да се радвам на нови блек метъл издания е точно толкова голям, колкото да се изруся (т.е. нулев).

Едва след като се върна от „лов за съкровища“, преглеждам и получените официални прес-релийзи, като въобще не се чувствам длъжна да публикувам всичко, което ми се предлага като информация – винаги съм предпочитала качеството пред количеството във всяко отношение и пресявам внимателно.

Дори и към днешна дата да получавам прес-релийзи и официална информация от десетки лейбъли и агенции (и да имам достъп до информация , до която никой друг в България няма), разчитам най-вече на опита си като запален фен и личната си интуиция, както беше в самото начало на зараждането на сайта – това е и един от  „малките детайли“, които правят мястото толкова специално.

Изключение от това правило правят понякога новини за утвърдени групи в жанра.
Последните албуми на някои от установените имена не ми допадат съвсем , например, не са особено запомнящи се  и едва ли ще ги чуя повече от веднъж, но ги публикувам от уважение към музикантите и приноса им към сцената – като фенове им го дължим, а и все пак моят вкус не е ултимативен и може творбата да допадне на някого, да го запали.

Встрани от това, може  би сте забелязали, че освен блек метъл, в сайта понякога публикувам и други жанрове музика. Това е така, защото не харесвам ограниченията и когато чуя хубав албум, който носи отнасяща атмосфера и конкретни завладяващи уникални характеристики, който трансформира съзнанието и избутва границите, той определено синхронизира с онова, което стои като идея зад сайта.

Музиканти като The Lovecraft Sextet , Empyrium,  Tenhi и Darkher, например, са ясна извадка за онова, което успява да влезе в обсега на The Void Journal и носи духа на замисъла ми.
Мрачните изкуства са в сърцевината и съществуват в много форми…

Всяко музикално произведение от ъндъграунд сцената, което носи в себе си специфичен заряд, носи некомерсиално и стойностно послание, което успява да докосне тънките струни на слушателите и представлява истинска форма на Изкуство, а не поредният музикален продукт с цел печалба или забавление, има  своето място наоколо и ще бъде оценено подобаващо.

 

В случай, че имате свои чудения и искате да получите информация, чувствайте се свободни да зададете въпросите си в коментарите или на имейл  [email protected].
Ще отговоря в следващите части на рубриката.

 

ПП: Поздрави от вълните. (: Надявам се и вие да си изкарвате хубаво!

 

 

BG1 от 2

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
3 Коментара
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hellfire
10 месеца 🔥

Така се прави, благодаря ти за труда. Истинското тук е важно и радва душата….Поздрави!!!!

Мирослав-Velzevul666
10 месеца 🔥

Поздравления за рубриката.
Можеш да напишеш статия и за сатанинските и не само организации в които членуваха,а и съградиха самите Блек Метъл Артисти в началото на
своето пръкване…
А и ти какво мислиш за така наречените култове в които участваха,а някои все още?Като възгледи,позиция,вярвания…
Пепел и Кръв!!!

Hans
10 месеца 🔥

На мен ми е интересно, колко хора четат сайта (на месец например) и дали четат българската или английската версия.

Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.